More

    Crăciun însângerat pe şosele

    accident

    Pe raza judeţului Satu Mare s-au produs, în perioada Crăciunului, şase evenimente rutiere soldate cu accidentarea a opt persoane. Victimele au fost transportate la spital, iar conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cauzele care au dus la producerea accidentelor rutiere au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferii implicaţi în evenimentele rutiere s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

    A intrat cu maşina într-un TIR
    Un grav accident s-a produs luni în afara localității Bogdand, unde conducătorul auto Adrian B., în vârstă de 55 de ani din Satu Mare, în timp ce se afla la volanul autoturismului Dacia Logan, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar într-o curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un TIR condus de Gabor K., în vârstă de 38 de ani din Bogdand. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a lui Adrian B. Un alt eveniment rutier s-a înregistrat în noaptea de luni spre marţi, pe DN 19, în afara localității Ciuperceni, în cadrul căruia Ioan C., în vârstă de 26 de ani din Gherța Mică, care se afla la volanul autoturismului marca Alfa Romeo, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a părții carosabile. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a lui Ioan B., în vârstă de 22 de ani, și rănirea ușoară a lui B. D., în vârstă de 17 ani, ambii din localitatea Gherța Mică, pasageri în autoturism.

    Şoferiţă accidentată uşor la Odoreu
    Cel de-al treilea accident s-a înregistrat marţi la Odoreu, unde Levente S., în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, la intersecţia dintre străzile Berindan şi Teilor nu a acordat prioritate unui autoturism marca Toyota condus de Georgiana S., în vârstă de 19 ani. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a pasagerului Gheorghe S., în vârstă de 47 de ani, aflat în autoturismul marca Toyota. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto şi 0,55 mg/l în cazul celuilalt conducător auto. Un alt eveniment rutier grav s-a produs marţi pe DJ 195, în afara localităţii Medieşu Aurit, în cadrul căruia Claudia M., în vârstă de 38 de ani, care se afla la volanul autoturismului marca Ford şi pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare. În urma impactului pasagerul Ionel S., în vârstă de 43 de ani, a fost rănit grav.

    Pasageră rănită grav din cauza unui pieton imprudent
    Un alt eveniment rutier s-a înregistrat marţi, lângă Apa, unde Adrian G., în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Ford în afara localităţii Apa l-a accidentat uşor pe Iosif B., în vârstă de 57 de ani, un pieton care se deplasa neregulamentar. În urma acestui eveniment autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un copac aflat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare. În urma impactului a rezultat accidentarea gravă a pasagerei Casiana G., în vârstă de 25 de ani.

    Beat la volan, a lovit trei maşini parcate
    Un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale s-a produs luni seara în municipiul Satu Mare, unde Nicoară I., din Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Ford pe strada Ceahlăului din municipiul Satu Mare, a intrat în coliziune cu trei autovehicule care erau parcate pe partea dreaptă a părții carosabile a direcției de deplasare către strada Mileniului, rezultând avarii. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care şoferul a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv părăsirea locului faptei fără încuviinţarea Poliţiei.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE