More

    Cum să eviţi iritaţiile de la bărbierit

    v4ts3pvf

    Ţi-e groază în fiecare dimineaţă când trebuie să te bărbiereşti? S-ar putea să te ajutăm cu câteva sfaturi extrem de simplu de aplicat.

    Fiecare dintre voi s-a luptat cu senzaţia aia urâtă ru de arsură, de după bărbierit. Şi ştiu sigur că mulţi dintre voi mai bine v-aţi dona un rinichi decât să vă bărbieriţi zilnic (mai ales că rinichiul e mai puţin probabil să vi-l ceară cineva). Din fericire, există soluţii extrem de simple care vă vor scăpa de partea neplăcută a întregului proces.

    Bărbiereşte-te în timpul duşului sau imediat după

    Poate că ţi se pare mai firesc să te bărbiereşti înainte de duş, cum mulţi dintre bărbaţi fac, dar acest amănunt nu face decât să accentueze iritaţia. În timpul duşului, apa caldă înmoaie pielea şi părul şi astfel acesta va fi mult mai uşor de tăiat de către lamă, deci posibilitatea ca pielea să se irite după barbierit este semnificativ redusă. În plus, stratul superficial de epidermă care se îndepărtează în timpul bărbieritului va fi mai uşor de îndepărtat, deci nu va fi resimţită ca o agresiune majoră.

    Foloseşte produse performante

    Este esenţial să foloseşti o cremă de bărbierit cu o formulă cât mai bună, pentru că acestea conţin ingrediente precum alantoina, un cicatrizant foarte bun, sau emolienţi de calitatea, care îţi vor permite un bărbierit cât mai precis şi cu risc de iritaţii serios scăzut. Nu ar trebui să fie greu să găseşti ceva potrivit pentru tine, în ultima vreme s-au lansat creme pentru bărbierit cu formule  revoluţionare de-a dreptul.

    Optează pentru lame foarte ascuţite

    Ştiu că de cele mai multe ori te bărbiereşti cu o lamă până când, odată cu barba îţi ia şi două rânduri de piele, dar ar trebui să ştii că, dacă lama este boantă, şansele de a face iritaţii pe faţă sunt uriaşe. Şi lamele nu ar trebui să fie musai din cele mai scumpe, sau să aibă nu ştiu ce sistem sofisticat de funcţionare, ci ar trebui să nu le foloseşti de mai mult de cinci ori.

    Nu te bărbieri în sensul invers creşterii firelor de păr

    Poate că acesta pare un  sfat absurd, cu atât mai mult cu cât ştie toată lumea că dacă te bărbiereşti în sensul invers creşterii firelor de păr vei reuşi să înlături mai eficient părul. Dar, dacă ştii că ţi se irtiă faţa după bărbierit, ar trebui să renunţi la acest obicei. Mai bine mai aplică un strat generos de cremă de ras şi revino pe zonele care nu-s impecabil bărbierite, iar rezultatul va fi acelaşi, minus iritaţiile de după.

    Mergi la dermatolog

    Dacă faci toate lucrurile despre care ţi-am spus şi totuşi faţa îţi rămâne iritată multă vreme după bărbierit şi durerea nu-ţi dă pace, mergi să vezi un dermatolog, pentru că, cel mai probabil, ai o afecţiune a pielii din cauza căreia eşti foarte sensibil. Nu lua în glumă astfel de simptome, pentru că pot avea urmări dintre cele mai grave.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE