De ce să tolerăm extremismul?!

Filed under: Editorial |

După un somn binemeritat şi extrem de binevenit de câţiva ani, extremistul Rudolf Krako a crezut de cuviinţă să organizeze la Satu Mare ditamai o conferinţă aşa-zis internaţională pe tema autonomiei zonei Partium. Nu este prima dată când preşedintele Asociaţiei Podul, numitul Rudolf Krako, organizează manifestări publice cu caracter extremist, revizionist şi şovin în judeţul Satu Mare, la care invită tot felul de persoane dubioase. Ciudat este că autorităţile statului român nu par deranjate de aceste manifestări organizate sub nasul lor de un fost tâmplar, ajuns şomer din cauza absenţelor repetate şi nejustificate de la serviciu, care este finanţat, cel mai probabil, de asociaţii extremiste din Ungaria.

Deci, stimaţi sătmăreni şi onorate autorităţi, sistematic suntem jigniţi în propria ţară de extremiştii maghiari care găsesc normal să-şi exprime sentimentele faţă de România într-un mod complet lipsit de decenţă şi respect. De ce trebuie să acceptăm aceste umiliri? Periodic românii sunt jigniţi într-un mod impardonabil de către diverşi exaltaţi care nu pricep că exacerbarea frustrărilor etnice nu poate să aducă nimic bun pentru viitor.

Punându-mă în pielea celor care se comportă astfel, înţeleg sentimentele care le alimentează delirul. Probabil că educaţia de acasă nu i-a învăţat că nu este normal să jigneşti pe alţii şi trebuie să reacţionezi cu grijă pe teme sensibile. Chiar dacă te deranjează ceva, nu te apuci şi tu să-i deranjezi pe alţii în mod grobian. Nu aşa se rezolvă problemele. Asta este educaţia extremiştilor, asta fac, e explicabilă atitudinea lor. Nu pot înţelege însă de ce trebuie să stăm noi în genunchi, cu privirea în ţărână, în faţa unor astfel de momente umilitoare. Aviz autorităţilor aşa-zis abilitate ale statului de drept! De ce nu iau măsuri autorităţile pentru a transmite cât mai clar mesajul că România nu acceptă să fie jignită pe propriul teritoriu? De ce nu sunt blocate toate momentele jenante pe care le pun în scenă, sistematic, tot felul de extremişti cu mintea tulbure?

Este imposibil ca autorităţile române şi serviciile speciale să nu fie informate foarte bine cu privire la astfel de manifestări ale unor indivizi dubioşi şi a întregii liote de exaltaţi care promovează astfel de mesaje în România. Cu toate acestea, statul român nu a făcut nimic pentru a bloca încă o călcare în picioare a sentimentelor naţionale româneşti. Stăm, ca proştii, în genunchi în faţa unor astfel de fanatici.

Manifestările publice în care românii sunt umiliţi în propria ţară nu sunt rezultatul lipsei de decenţă a celor care au frustrări stupide. Este inadmisibil ca pe teritoriul unei ţări să fie permise manifestări publice cu caracter nazist, revizionist şi şovin organizate şi derulate cu unicul scop de a jigni cât mai grav ţara în care au loc. De ce trebuie să accepte România astfel de jigniri? De ce stăm în genunchi? A fost încălcată tocmai Legea Fundamentală a ţării, a se citi Constituţia! Ce mai trebuie să încalce aceşti indivizi pentru a se lua atitudine?! Până când va trebui să suportăm astfel de inepţii?! Cum se poate ca indivizi extrem de periculoşi să poată intra în ţară, în condiţiile în care în alte ţări sunt declarate persona non-grata pentru fapte similare?! Prea multe întrebări vor rămâne fără răspuns, din păcate!

6 Responses to De ce să tolerăm extremismul?!

 1. Probabil ca serviciile speciale cunosc situatia din zona, dau informatiile mai sus si probabil astea ajung intr-un sertar plin de praf a a cuiva care desi are responsabilitate asupra problemei in cauza il cam doare in partea dorsala, deoarece nu vrea sa agite spiritele; si uite asa acesti venetici au prins curaj si fac ce vor in tara straina…
  Articolul este unule foarte bun si cred ca si posturile locale de televiziune ar trebui sa prezinte cat mai des astfel de aspecte, poate totusi cineva se va AUTOSESIZA…

  ciprian
  06/12/2013 at 11:56
  Reply

 2. Probabil ca serviciile speciale cunosc situatia din zona, dau informatiile mai sus si probabil astea ajung intr-un sertar plin de praf a a cuiva care desi are responsabilitate asupra problemei in cauza il cam doare in partea dorsala, deoarece nu vrea sa agite spiritele.
  Posturile locale de televiziune ar trebui sa prezinte si ele aceste aspecte deloc tolerabile, poate ca pana la urma cineva va lua masuri

  ciprian
  06/12/2013 at 12:02
  Reply

 3. PUPINCURISTUL de Sef al SRI Dl Maior zicea ca " niciodata SRI nu a fost mai liber ca in administratia Basescu, si ca acum pot sa-si faca treaba fara ingerinte din partea cuiva"
  Sunt curios daca cineva ar face asta in Ungaria cam cu ce s-ar alege din partea serviciilor secrete maghiare?
  Probabil cu un "stupid " accident de circulatie care sa-i fie fatal, sau, cu un cancer galopant depistat in ultima faza!!
  Poftim!!! Asta-i rezultatul!!!

  drumar
  06/12/2013 at 12:12
  Reply

 4. Probabil ca serviciile speciale cunosc situatia din zona, dau informatiile mai sus si probabil astea ajung intr-un sertar plin de praf a a cuiva care desi are responsabilitate asupra problemei in cauza il cam doare in partea dorsala, deoarece nu vrea sa agite spiritele.

  ciprian
  06/12/2013 at 12:35
  Reply

 5. "Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale. Gazeta de Nord Vest isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob."

  Hai sa vedem atunci: cine este autorul articolului?!

  Krakkó Rudolf
  06/12/2013 at 17:42
  Reply

 6. Parafrazând celebra axiomă: „Somnul raţiunii naşte monştri”, putem spune fără teama de a greşi că letargia autorităţilor române naşte noi monştri revizionisto-iredentişti maghiari.
  Constatăm domnilor, că nici o instituţie abilitată a statului nu a luat atitudine împotriva acţiunii cu profound caracter sfidător şi scop iredentist
  Să fie oare calculul politic mai important ca stabilitatea ţării?

  ciprian
  07/12/2013 at 15:11
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *