20 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

DJ – lunetist – picolo, trecutul unui procuror parvenit

Filed under: Locale |

caricatura

A fost, a fost, a fost… S-a remarcat mai întâi ca DJ în Dăbâca natală, unde făcea discotecă pentru urmaşii lui Gelu şi se lua la harţă cu şefii de post. Familia, de altfel una respectată în sat, nu prea agrea apucăturile tânărului ce încă de pe atunci se dorea a fi remarcat. A plecat în armată ca terist şi susţine că ar fi fost lunetist, de unde i se poate trage obiceiul de a lua în vizor pe oricine. Ca student a fost şi picolo, adică un ajutor de ospătar, stagiu de pregătire în care a învăţat cum şi la ce foloseşte alcoolul. În studenţie ar fi trebuit să studieze ce e dreptatea şi cum se aplică legea, însă după absolvire şi depunerea jurământului i-a terorizat psihic şi chiar fizic pe mulţi cetăţeni din Satu Mare, unde a primit repartiţie. Ca procuror stagiar s-a remarcat prin intimidarea şefilor de post, care trebuiau să-i raporteze orice găinărie, pentru ca vajnicul magistrat să-şi justifice întru câtva activitatea şi salariul. A vrut să bage la puşcărie oameni necăjiţi care furaseră doi ştiuleţi de porumb sau câteva crengi de brad. Printre cunoştinţele pe care şi le-a făcut în cei aproape zece ani de fost procuror comunist habarnist se regăsesc astăzi sute, poate chiar mii de oameni care se căiesc şi pentru faptul că au stat cândva de vorbă cu acest parvenit. Acum însă trebuie să înţeleagă toată lumea că el doar a fost, a fost, a fost…

4 Responses to DJ – lunetist – picolo, trecutul unui procuror parvenit

 1. d-le Lorand Sz.z-au afost destul despre castor,ce-i mult strica,arfi multe lucruri mai inportante de dezbatut in satu mare,coriptie,abuz de putere si de functie,unii functionari publici cu statut special,sfideaza ,umilesc,excrocheaza,santajeaza,aceste fapte la scrie pensionarul de 78 ani,care din 2006 s-a mutat in casa de typ dublex pe str.amatului,avem vecinii desub acelas acoperis pe doi gardieni sot,sotie de la penitenciarul satu mare,prin faptele mentionate au reusit sane puna la patul de suferinta,la mutare eram activi,eu menager la sc…srl.sotia cadru didactic,ne acuza ca iam denuntat,au fost prinsi furand curent electric,eu nu iam reclamat nici cand au inversat contorul de GAZ desi eram in conflic cu domniile lor pentr ca au refizat contorizarea separata a apei si plata consumului pe sase ani,la judecatorie au depus acte false dar au fost descoperite la timp.va multumesc.

  satmareanul
  2 December 2013 at 05:53
  Reply

  • Va rog frumos sa ne transmiteti datele dumneavoastra de contact pe adresa redactiei
   redactie@gazetanord-vest.ro pentru a putea aprofunda subiectul

   Szasz Lorand
   2 December 2013 at 12:06
   Reply

   • grigor valeriu satu mare str.amatului nr.1/a,tel:0722791274–0361806059, datele pentru d-nul Szasz Lorand,va multumesc,la multi ani,eu locuiesc cu cei doii gardieni,care de sase ani ne umilisc ajutatine.

    satmareanul
    3 December 2013 at 06:47
    Reply

 2. Bravo, D-le Szasz, sper ca ati ramas acelasi jurnalist de investigatie pe care noi, cititorii, l-am apreciat de atatea ori! GNV prin asta s-a afirmat de-a lungul tim pului> prin COMBATIVITATE si apararea cetatenilor in fata abuzurilor.

  ion tataran
  2 December 2013 at 18:35
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *