More

    Dwayne Johnson, actorul care a generat cele mai mari încasări

    8

    Dwayne Johnson ocupă primul loc în topul Forbes al actorilor care au generat cele mai mari încasări în 2013, în timp ce colegii săi din distribuţia filmului “Furios şi iute 6/ Fast & Furious 6”, Vin Diesel şi regretatul Paul Walker, s-au clasat pe locul al patrulea, respectiv al şaselea.

    Revista Forbes a alcătuit acest top adunând încasările generate în box office-ul mondial de filmele în care joacă actorii de la Hollywood. Clasamentul nu reflectă câştigurile individuale ale actorilor.

    Potrivit Reuters, actorul Dwayne Johnson, supranumit “The Rock” în timpul carierei sale din wrestling, l-a depăşit pe starul filmului “Iron Man 3”, Robert Downey Jr., jucând în patru filme în 2013, inclusiv în “G.I. Joe: Retaliation”, Cele patru filme în care Dwayne Johnson a fost distribuit în acest an au generat împreună încasări totale de 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

    “Iron Man 3” este, până la ora publicării acestei ştiri, filmul cu cele mai mari încasări din anul 2013 – 1,2 miliarde de dolari din vânzările de bilete pe plan mondial – şi îi asigură lui Robert Downey Jr. locul al doilea în acest top.

    Locul al treilea este ocupat de actorul de comedie Steve Carell, cu 964 milioane de dolari, graţie succesului filmului de animaţie “Despicable Me 2”.

    Cel de-al şaselea opus al deosebit de profitabilei francize cinematografice “Fast and Furious” a generat încasări de 789 milioane de dolari în box office-ul mondial, iar actorul Vin Diesel, clasat pe locul al patrulea – cu 887 milioane de dolari -, a generat alte 98 de milioane de dolari cu cel de-al treilea film din seria “Riddick”.

    Pe locul al cincilea s-a clasat actriţa Sandra Bullock cu 862 milioane de dolari, graţie a două filme cu mare succes de casă: thrillerul SF “Gravity” şi comedia “The Heat”.

    Filmul “Fast & Furious 6” l-a propulsat pe Paul Walker pe locul al şaselea, cu 789 milioane de dolari. Starul în vârstă de 40 de ani, care a murit pe 30 noiembrie în urma unui teribil accident de automobil, filma în acea perioadă pentru cel de-al şaptelea film din aceeaşi franciză.

    Pe locurile următoare s-au clasat Billy Crystal (743 milioane dolari), John Goodman (743 milioane dolari), Chris Hemsworth (701 milioane dolari) şi Jennifer Lawrence (700 milioane de dolari).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE