More

    Goană după peşte, crenvurşti şi şampania de Revelion

    aglo

    În această perioadă premergătoare Revelionului, oraşul Satu Mare a devenit un adevărat furnicar. Străzile şi magazinele sunt pline ochi de oameni, iar traficul auto se desfăşoară foarte greoi, mai ales în zonele centrale şi în jurul pieţelor. Peştele, crenvurştii şi şampania sunt cele mai căutate de sătmăreni în această perioadă, însă se cumpără şi carne de vită şi de porc sau alte specialităţi.

    Aglomeraţie şi trafic infernal
    Magazinele şi străzile Sătmarului erau ieri înţesate de lume. Sătmărenii, agitaţi, căutau magazinele alimentare pentru a-şi cumpăra cele necesare pentru masa de Revelion. Spre exemplu, Corso, Semicorso sau Pasajul Coposu erau supraaglomerate, situaţia prezentându-se la fel şi în jurul pieţelor. Magazinele erau pline cu clienţi şi, cu toate că erau deschise toate casele, s-au format cozi. “Sunt mulţi sătmăreni care sunt liberi şi îşi fac provizii atât pentru Revelion, cât şi pentru zilele de 1 şi 2 ianuarie. Abia dacă facem faţă numărului mare de clienţi cu toate casele deschise”, ne-a declarat şeful de tură al unui supermarket sătmărean.

    Traficul auto era aproape imposibil pentru cei care s-au încumetat să iasă cu maşina la cumpărături. În aproape întreaga zonă centrală a municipiului Satu Mare traficul se desfăşura cu multă greutate, iar în zona Pieţei Mari erau momente când se creau ambuteiaje, spre disperarea şoferilor.

    Goană după peşte, crenvurşti şi şampanie
    Potrivit vânzătorilor, cele mai căutate produse în această perioadă sunte peştele, crenvurştii şi şampania. În magazinele sătmărene preţul peştelui oscila între 7 şi 13 sau 15 lei kilogramul. De asemenea, crenvurştii, la 13-15 lei/kg, era un alt produs foarte căutat. Bineînţeles, noaptea de Revelion nu poate trece fără o şampanie. Pentru cei cu buzunare mai modeste în magazine se găseşte şampanie între 9 şi 20 de lei, însă pentru cei mai pretenţioşi o sticlă de şampanie poate ajunge la 50 sau chiar o sută de lei. În afară de aceste produse, sătmărenii mai solicită carne de vită sau carne de porc, dar şi unele specialităţi din carne. “Nu toţi ne permitem să facem Revelionul la restaurant. Îl facem acasă şi ne iese mai ieftin. Trebuie să ne facem şi provizii de alimente pentru prima zi din an”, ne-a declarat unul dintre sătmărenii aflaţi ieri prin magazine.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE