Grupare de contrabandişti, anihilată în Oaş

Filed under: Locale |

tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş au destructurat o grupare de contrabandişti de ţigări ucrainene, formată din cetăţeni ucraineni şi români. În cadrul acţiunilor, au fost confiscate 327 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 300.000 de euro, iar şase cetăţeni, patru români şi doi ucraineni, printre care şi capul reţelei, sunt arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

Încă din luna iulie 2013, poliţişti de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciului Român de Informaţii Satu Mare, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale formată din 13 persoane, cetăţeni români şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană. Astfel, în perioada iulie-decembrie a acestui an, în cadrul mai multor acţiuni punctuale de contrabandă, poliţiştii de frontieră au confiscat 327 baxuri, peste 160.000 pachete de ţigări, şi au dus în faţa instanţei din cadrul Judecătoriei Negreşti Oaş opt cetăţeni ucraineni şi cinci români.

Dintre cei 13 cetăţeni cercetaţi pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, patru au fost arestaţi preventiv pe 29 de zile în data de 11 noiembrie 2013, iar alţi doi în data de 11 decembrie 2013, restul fiind cercetaţi în stare de libertate. Printre persoanele care au fost arestate preventiv se află şi capul reţelei, S. Vasyl, de 37 de ani, din Ucraina, depistat şi reţinut în data de 11 decembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei. În prezent, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Szasz Lorand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *