More

    Guvernul a alocat sumele necesare plăţii salariilor restante

    Untitled-1

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, s-a întâlnit în data de 6 decembrie, la Cluj Napoca, cu premierul Victor Ponta, căruia i-a solicitat ajutorul pentru achitarea drepturilor salariale ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, a salariilor din învăţământ şi a celor din învăţământul special din judeţul nostru. În urma discuţiilor purtate de cei doi, Guvernul a alocat pentru plata salariilor restante din judeţ peste 6,15 milioane de lei.

    Profitând de întâlnirea avută cu premierul Victor Ponta, vicepreşedintele Mircea Govor a solicitat suma de 5,167 de milioane de lei pentru achitarea drepturilor asistenţilor persoanelor cu handicap, 80.000 de lei pentru achitarea salariilor restante din învăţământul special, suma de 900.000 de lei pentru achitarea salariilor din învăţământ precum şi 1,6 milioane de lei pentru achitarea drepturilor salariale câştigate de profesori în instanţă.

    Solicitările formulate de vicepreşedintele Mircea Govor au fost aprobate aproape în totalitate în şedinţa de Guvern din data de 11 decembrie, când s-au alocat toate sumele cerute pentru judeţul Satu Mare cu excepţia drepturilor salariale câştigate de dascăli în instanţă, care au fost acoperite parţial. Potrivit directorului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, sumele au fost deja alocate urmând ca în scurt timp să fie făcută şi plata integrală a salariilor restante. Astfel, prin intervenţia sa, vicepreşedintele Mircea Govor, cu ajutorul premierului Victor Ponta, le-a făcut un frumos cadou de sărbători celor vizaţi, care-şi vor putea petrece Crăciunul şi cumpăna dintre ani fără griji.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE