More

    Legea amnistiei rămâne în dezbatere publică până la 1 februarie

    Valeriu-zgonea

    Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că Legea amnistiei este în dezbatere publică şi va rămâna astfel până la data de 1 februarie, pentru a se vedea că nu reprezintă “o chestie ilegală”.

    “După ce am avut discuţia cu cei de la ambasadă, toată lumea şi-a dat seama că el este un proiect normal. Şi el este în dezbatere publică. De aceea l-am şi oprit de la votul final, ca să fie în dezbatere publică până la 1 februarie, să vadă toată lumea că nu este nicio chestie ilegală “, a precizat Zgonea. Pe data de 1 februarie 2014 intră în vigoare noul Cod penal. Deputatul PSD Eugen Nicolicea declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu crede că Legea amnistiei mai poate intra în vigoare înainte de 1 februarie 2014, data la care intră în vigoare noul Cod Penal.

    Proiectul de modificare a Codului Penal şi cel privind amnistia trebuie rediscutate şi aprobate de Parlament după ce vor fi analizate şi cu Ministerul Justiţiei, CSM şi Parchet, dar şi cu Comisia Europeană, pentru a se stabili dacă este încălcată vreo obligaţie internaţională a României, declara liderul PSD, premierul Victor Ponta. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că decizia “cu forţă imperativă” a conducerii PNL este ca parlamentarii formaţiunii să voteze împotriva modificărilor la Codul Penal, el precizând şi că liberalii nu vor vota legea privind amnistia. Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat, joi, referitor Legea amnistierii şi graţierii, că orice lucru este perfectibil şi că Plenul Camerei ar putea să decidă, cu majoritate, o reîntoarcere a acesteia la Comisie.

    Legea amnistierii a fost scoasă de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputaţilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE