25 April 2018

Monstruoasa coaliție

Filed under: Editorial |

Un nou scenariu politic se fabrică zilele acestea în laboratoarele tenebre ale Cotroceniului. Eminențele cenușii de pe culoarele înguste și reci ale Palatului prezidențial construiesc o monstruoasă coaliție. Traian Băsescu îl pregătește pe Crin Antonescu pentru funcția prezidențială, în cadrul unei largi coaliții de dreapta. Drept recompensă, liberalul, văzut șef al statului, îl va pune pe Băsescu în fruntea unui nou Guvern. PNL va rămâne la guvernare, dar într-un Executiv condus de Traian Băsescu și cu o susținere a partidelor de dreapta în Parlament: PNL, PDL, PP-DD, UDMR și o parte din parlamentarii independenți, dar și cu oportuniștii din Legislativ. PDL va fi golit de Vasile Blaga, care ar putea fi debarcat din fruntea partidului după europarlamentare. Aici lucrează eficient Elena Udrea, care sapă din interior, mai ales în teritoriu. Așa sună mișcarea politică pusă la cale de șeful statului, care vrea să-și prelungească cu orice chip controlul asupra României. Băsescu a devenit conștient că în formula politică actuală șansele lui sunt aproape minime, cu un PMP la nici 2%, cu un PDL ostil și total în afara jocului politic.  Singura lui pârghie politică ar putea fi ambițiile personale ale lui Crin Antonescu, ce are la mână un partid cu mare expunere în Parlament, dar și în teritoriu. Interesele celor doi coincid în acest moment, dușmanul acestora fiind Victor Ponta și PSD. Ciudat sună pentru că Antonescu era până mai ieri aliatul umăr la umăr al PSD. Însă, în ultima perioadă, planurile egoiste ale lui Crin au provocat mari nemulțumiri în rândurile social-democraților. Astfel, agenda liderului liberal s-a îndepărtat de planurile PSD și așa s-a ajuns, în scurtă perioadă, la o schismă în cadrul USL. Lucrurile devin din ce în ce mai evidente în teritoriu, unde oamenii PSD fac presiuni la București pentru a-l arunca în cursa prezidențială pe Victor Ponta. Mai mult, în unele județe USL s-a rupt, reînființându-se pe față alianța DA ( PNL-PDL). Vezi cazul Botoșani!  În același timp, Băsescu și-a reconsiderat poziția față de Antonescu, anunțând public că ar putea să-l voteze la prezidențialele din 2014. Chiar și Elena Udrea s-a grăbit să se pronunțe în favoarea liderului liberal, dacă ar fi să aleagă între acesta și Ponta. Planurile lui Băsescu au provocat , de altfel, reacții nervoase din partea lui Vasile Blaga, care s-a grăbit să declare,  fără să fie întrebat, că nu-și va pune niciodată ștampila pe Crin. Știe el ce știe! Acest lucru ar însemna debarcarea sa din fruntea PDL. De aceea îi pregătește asiduu candidatura lui Cătălin Predoiu. De aceea trebuie să ne așteptăm la un an 2014 total nebun! Viața politică se va radicaliza iar oamenii, cei care vor vota, vor fi cei debusolați. Cum ar putea să pună ștampila pe un candidat Antonescu, devenit peste noapte aliatul lui Băsescu, după ce, alături de Crin, au mers la referendum, anul trecut, pentru a-l demite pe dușmanul numărul 1 al României.

Marius Oproiu

6 Responses to Monstruoasa coaliție

 1. Scoala de politica la nivel inalt dinRomania ,, BALAMUC SRL'' isi etaleaza roadele . Atata stim ;dezbinare ,ura ,calomnii, hotii.. si tara este lasata pe ,mana altora.

  ulpius
  20 decembrie 2013 at 10:17
  Răspunde

  • subscriu 68-70 %.

   silvia
   20 decembrie 2013 at 19:19
   Răspunde

 2. va rog sa afisati mail-urile care nu sunt agreate sa faca comentarii

  silvia
  21 decembrie 2013 at 13:02
  Răspunde

 3. la acest articol se pot face observatii care ar fi de folos USL dar aveti o aversiune bolnava fata de observatii pertinente.

  silvia
  21 decembrie 2013 at 13:07
  Răspunde

 4. La I Z apar imediat observatiile la dvs nu , DE CE?

  silvia
  21 decembrie 2013 at 13:08
  Răspunde

 5. Dacă nu citești ziarele ești neinformat, dacă le citești, ești dezinformat.”

  ciprian
  23 decembrie 2013 at 12:21
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *