More

    Presa sătmăreană la „duel“

    scrima

    Vineri seara, presa sportivă din judeţ s-a întrecut la tradiţionala Cupă a Revelionului la spadă. Nouă ziarişti s-au întrecut într-o competiţie care devine tot mai interesantă cu fiecare an care trece.

    Astfel, Daniel Chiorean (Gazeta de Nord-Vest şi Nord Vest TV), Ionuţ Blăjean (Informaţia Zilei), Nicolae Ghişan (Vocea Transilvaniei), Florin Pop (Şcoala de Arte), Attila Pesek (Friss Ujsag), Csaba Princz (Friss Ujsag), Janos Romas (S. Magyar Hirlap), Lajos Fodor (S. Magyar Hirlap) şi Laszlo Czinzel (Szatmar.ro) s-au duelat pe planşele sălii Alexandru Csipler.

    Am văzut dueluri interesante, realizări tehnice de invidiat, dar şi un „spadasin“ în mare formă, Lajos Fodor. Acesta a ajuns în finală unde l-a întâlnit pe Florin Pop, de care a dispus cu 10-7, câştigând trofeul pentru a patra oară. Podiumul a fost completat de Dani Chiorean şi Nicu Ghişan. Următoarele locuri le-au revenit lui Attila Pesek (5), Janos Romas (6), Laci Czinzel (7), Ionuţ Blăjean (8) şi Csaba Princz (9), care a abandonat însă din cauza unei accidentări. Înaintea competiţiei rezervate presei, diferiţi sponsori, părinţi sau reprezentanţi ai administraţiei locale s-au duelat şi ei. După desfăşurarea competiţiei, pe primul loc a fost Florin Surducan, care l-a învins în finală pe Virgil Dragoş (director DJST). Pe trei s-au clasat Tiberiu File şi Gheorghe Sabo (CS Satu Mare), pe 5 Daniel Pop (DJST), pe 6 Marcel Tarţa (director CS SM), pe 7 Silviu Chelu, iar pe 8 Nicolae Olteanu.

    După ce s-au întocmit clasamentele finale, s-a trecut la partea cea mai frumoasă. Degustarea bucatelor şi a băuturilor alese. S-a ciocnit pentru un an reuşit şi pentru anul care vine, cu multe urări de bine. S-a vrut a fi un banchet pentru secţia de scrimă de la CS Satu Mare, fiind prezenţi toţi antrenorii, Dan Şuta, Francisc Csiszar, Attila File, Eva Lengyel, Lehel Nagy, Arnold Izsaki, Simona Surducan, sportivii Simona şi Adrian Pop, Adrian Szilagyi, Bertalan Arkosi, dar şi Virgil Dragoş, Alexandru Contraş, Daniel Pop de la DJST, respectiv Marcel Tarţa şi Gheorghe Sabo de la CS Satu Mare. La final s-a încins un chef pe cinste cu multă muzică şi voie bună.
    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE