22 July 2018

Prins când fura lemne din pădure

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, aflat în misiune specifică de prevenire şi combatere a delictelor silvice pe raza localităţii Cizer, a depistat un bărbat care tăia ilegal material lemnos dintr-o pădure din apropierea localităţii.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, jandarmii sălăjeni l-au identificat pe P.Z. de 37 de ani din localitatea Cizer care s-a deplasat cu tractorul în locul numit ”Dealul Buhii”, de unde a tăiat fără drept, cu ajutorul unui motofierăstrău mecanic, 4 arbori nemarcaţi, din speciile carpen şi fag cu diametre cuprinse între 32 şi 54 centimetri. După inventarierea şi cubarea materialului lemnos tăiat ilegal, s-a stabilit cantitatea de 2,5 metri cubi, care a fost ridicată de la făptuitor şi predată reprezentantului Ocolului Silvic, prejudiciul rezultat fiind de aproximativ 715 lei.
Pe numele bărbatului jandarmii au întocmit actele de constatare a infracţiunilor flagrante de tăiere fără drept şi furt de arbori. Dosarul cu actele de constatare urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu-Silvaniei.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *