More

    Profesorii sălăjeni strâng semnături pentru greva generală

    În toate unitățile de învățământ din județul Sălaj, cadrele didactice, membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, sunt chestionate, în aceste zile, dacă doresc sau nu să fie declanşată greva generală. În urma acestor chestionare, liderii de sindicat de la nivel național vor hotărî dacă vor bloca sau nu activitatea școlară în cursul acestei luni.
    Pentru ca procesul de votare să se desfăşoare transparent, liderii de sindicat au înmânat formulare tipizate pe care profesorii trebuie să le completeze cu numele şi opţiunea dorită. Printre revendicările cadrelor didactice se numără reintroducerea normei de predare de 16 ore pe săptămână pentru personalul didactic care are peste 25 de ani vechime în învăţământul şi gradul didactic I, dar şi posibilitatea pensionării anticipate, cu cel puţin trei ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.
    Totodată, sindicaliştii doresc ca personalul didactic auxiliar să primească gradaţie de merit, iar dascălii să poată achiziţiona cărţi şi programe educaţionale pe suport electronic. De asemenea, un alt punct important este depolitizarea învăţământului, astfel încât accederea la funcţia de director să nu mai fie influenţată de factorul politic.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE