More

    PSD Satu Mare sprijină primarii declaraţi incompatibili

    mircea-govor

    Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, a decis să vină în sprijinul celor 23 de primari declaraţi alaltăieri incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pe motiv că sunt membri ai Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a SC Apaserv SA. PSD Satu Mare va sigura asistenţă juridică pentru toţi cei 23 de primari care vor contesta în instanţă decizia de incompatibilitate.

    Sprijin pentru toţi primarii declaraţi incompatibili
    Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a decis să îi sprijine pe toţi primarii declaraţi incompatibili pentru că sunt membri ai AGA a SC Apaserv SA, indiferent de coloratura lor politică. “În calitate de preşedinte al PSD Satu Mare, am hotărât să vin în sprijinul primarilor declaraţi incompatibili şi să le asigur asistenţă juridică. Mi se pare că legea este ambiguă şi, în acelaşi timp, nedreaptă. Primarii noştri, ai PSD, cât şi ceilalţi de la nivelul judeţului nostru care au fost declaraţi incompatibili pentru că sunt membri în AGA sau în consilii de administraţie, în condiţiile în care ADI Apă la nivelul judeţului Satu Mare s-a constituit pentru a putea derula un proiect european, nu mi se pare normal să fie declaraţi incompatibili, pentru că aceşti oameni nu au băgat banii în buzunar. Nu au fost plătiţi. Aşa că nu văd de ce au fost declaraţi incompatibili”, ne-a declarat Mircea Govor. “Noi trebuie să facem în aşa fel încât primarii noştri să fie protejaţi. Aşa cum am mai spus, ei ştiu cel mai bine ce se întâmplă în unităţile administrativ-teritoriale pe care le conduc. Mi se pare normal demersul domnului vicepremier Liviu Dragnea privind proiectul de modificare a Legii ANI. Suntem alături de primarii noştri în mod categoric. Şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a avut dreptate când a spus că şi Klaus Johannis, primarul Sibiului, a fost în aceeaşi situaţie şi a câştigat în instanţă, făcându-i-se dreptate. Se face mai multă vâlvă decât ar fi cazul. Dar este un semnal de alarmă că trebuie să fim pregătiţi din punct de vedere legal pentru a putea combate toate abuzurile făcute la nivel naţional”, a adăugat preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

    ANI decimează primarii sătmăreni
    În cursul zilei de ieri miercuri, mai mult de o treime dintre primarii din judeţul Satu Mare au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Celor 23 de primari li se impută faptul că au devenit incompatibili întrucât au reprezentat localităţile în care au fost aleşi în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a operatorului regional de apă SC Apaserv SA. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, câţiva dintre primarii vizaţi, în speţă Alexandru Ludroczki din Oraşu Nou, respectiv Mihai Lochli din Ciumeşti au făcut parte şi din structurile de conducere ale altor societăţi comerciale de interes local.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE