27 April 2018

Putin a semnat decretul de graţiere pentru Mihail Hodorkovski. Fostul magnat al petrolului a fost eliberat din înhisoare

Filed under: Externe |

3

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri decretul de graţiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, Kremlinul anunţând că acesta în vigoare imediat. Fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski a fost eliberat din înhisoare, potrivit agenţiei Interfax.

„Către ora (locală) 12.20 (10.20, ora României), Mihail Hodorkovski a părăsit închisoarea”, a declarat o sursă neprecizată pentru agenţia Interfax. Conducerea regională a Administraţiei penitenciare nu a confirmat această informaţie.

„Îndrumat de principii umanitare, decretez că Mihail Borisovici Hodorkovski (…) trebuie să fie eliberat din închisoare înainte de ispăşirea pedepsei (la care a fost condamnat). Acest decret intră în vigoare imediat”, se arată într-un scurt comunicat al preşedintelui rus publicat de Kremlin.

Principalul avocat al lui Hodorkovski, Vladimir Kliuvgant, a declarat că „dacă decretul este semnat, trebuie să fie pus în aplicare imediat”.

Preşedintele rus a anunţat joi, în pofida oricărei aşteptări, că Hodorkovski, eliberabil în august 2014, i-a adresat o cerere de graţiere din motive umanitare, mama acestuia fiind bolnavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *