More

    Recital de colinde tradiţionale la Odoreu

    odoreu

    Căminul cultural Odoreu a fost ieri gazda unui recital de colinde tradiţionale româneşti şi maghiare, manifestare organizată de Primăria şi Consiliul Local Odoreu în colaborare cu şcolile din comună. Peste 200 de colindători, de la cei mai mici până la cei mai mari, au colindat şi au interpretat cântece de iarnă, fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze din partea asistenţei, formată din părinţi, bunici sau simpli cetăţeni, care au umplut până la refuz sala căminului cultural. La manifestare a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, alături de primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

    Colinde, cântece de iarnă şi scenete
    Programul a debutat cu colinda “O, ce veste minunată” interpretată de soliştii trupelor din Odoreu. Apoi şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun care i-a salutat pe copii şi a evoluat pe scenă alături de şcolarii din clasele pregătitoare atât de la cele cu predare în limba română cât şi de la cele cu predare în limba maghiară, care au susţinut un colaj de colinde şi de cântece de iarnă apreciate de public şi răsplătite cu aplauze.
    A venit apoi rândul elevilor din cele 12 clase primare (I – IV) care au interpretat mai multe colinde tradiţionale, după care elevii din cele opt clase gimnaziale (V-VIII) au interpretat atât colinde cât şi cântece de iarnă. De asemenea, au mai prezentat şi câteva scenete despre naşterea Pruncului Iisus. La final, a fost rândul trupelor locale din comuna Odoreu care au interpretat colindele tradiţionale din zonă.

    Premierea celor mai buni elevi odoreni
    Un punct deosebit de important în cadrul serbării l-a reprezentat premierea celor mai buni elevi odoreni, moment în care, alături de primarul Dumitru Pop, pe scenă a urcat şi vicepreşedintele Mircea Govor. “La premierea celor mai performeri elevi din Odoreu avem onoarea să-l avem alături de noi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor. Premiem azi patru dintre cei mai buni elevi ai comunei, copii deosebiţi prin rezultatele lor”, a spus primarul Dumitru Pop. După ce a afirmat că este o onoare să participe la această frumoasă sărbătoare de la Odoreu, vicepreşedintele Mircea Govor a transmis odorenilor gândurile sale bune precum şi din partea preşedintelui Adrian Ştef. Totodată, a promis că anul care vine va fi mai darnic pentru comuna Odoreu. “Anul viitor, Moşul va fi mult mai darnic pentru comuna Odoreu. Este un angajament din partea mea”, a mai spus Govor, care le-a urat tuturor odorenilor Crăciun Fericit şi un an nou mai bun.
    S-a trecut la premierea performerilor comunei, aceştia fiind Amalia Alexandra Tătăran, Dora Kovacs, Nadia Camelia Niyki şi Grigore Daniel Risco, fiecare primind câte un premiu în valoare de 500 de lei din partea Primăriei Odoreu.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE