More

    Spadasina Amalia Tătăran, sportiva anului în judeţul Satu Mare

    amaliaTataranKORBEVAGNI7

    Tradiţionala deja şedinţă anuală de stabilire a clasamentului celor mai buni sportivi sătmăreni a avut loc ieri(n.r. joi) la sediul DJTS Satu Mare. Conducători de cluburi şi asociaţii sportive din judeţ , antrenori şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret au validat practic ierarhia alcătuită în urma rezultatelor obţinute în acest an de sportivii sătmăreni.

    Cum era de aşteptat, la sporturi olimpice cel mai mare punctaj l-a acumulat spadasina AMALIA TĂTĂRAN.

    Cu medalia de argint de la Europenele de senioare şi junioare şi cu punctele aduse de la Cupa Mondială şi apoi de la Naţionale, sportiva de la CS Satu Mare, antrenată de Csiszar Francisc, a fost desemnată sportiva anului. La mare distanţă în clasament completează podiumul judoka de la CS UNIO, Cristian Şereş şi Kovacs Dora, antrenaţi de Mihai Terely.

    Locul patru e împărţit de echipa de baschet de la CSM SATU MARE, medialiată cu bronz în Liga Naţională, şi de judoka de la CS UNIO, Samel Lorand. Iar poziţia a 5-a i-a revenit spadasinului Arkosi Bertalan de la CS Satu Mare, campion naţional la seniori individual şi argint cu echipa, tot la Naţionale.

    Urmează apoi locurile 6-10 ocupate de floretiştii Bogdan Dascălu şi Bodo Beniamin de la CS Satu Mare, pregătiţi de File Attila şi Eva Lengyel, atletul Daniel Conţ de la CS-LPS Satu Mare şi de judoka Mihaela Faur şi Marian Halas.

    La sporturi neolimpice primele două poziţii le aparţin reprezentanţilor clubului Karate Do BFKS Carei, Bartincki Attila şi Bacs Mate. În urma unei sesizări venite din partea directorului LPS, Ionel Păcurariu, şahistul Radu Doroş a urcat pe bună dreptate pe poziţia a 3-a devansîndu-i în clasament pe Nemeth Nandor-Bushido, Gheorghe Mastan-modelism, Daniel Paşca-Zanshin, Maria Bilan-radioamatorism , echipa de goalball seniori, Bertok Csaba-modelism şi Bilan Loredana-radioamatorism.

    Şedinţa s-a animat în momentul în care preşedintele secţiei de baschet de la CSM Satu Mare, Florin Mureşan a cerut ca rezultatele sporturilor de echipă să puncteze în acelaşi top 10 al sportivilor de la individual. Astfel cu 20 de puncte echipa de baschet a CSM SATU MARE, medaliată cu bronz în Liga Naţională a ajuns pe poziţia a 4-a în ciuda opoziţiei reprezentantului de la CS Satu Mare, Ghiţă Sabo care şi-a dorit o ierarhie separată pentru echipe.

    Cum însă majoritatea conducătorilor de la şedinţă în frunte cu preşedintele CS UNIO, Gheorghe Istrăuan, şi directorul LPS, Ionel Păcurariu au susţinut ideea venită dinspre CSM Satu Mare, pînă la urmă s-au întocmit două ierarhii, pentru sporturi olimpice şi neolimpice, echipele punctând în aceste clasamente.

    „Nu vreau să fiu pesimist dar la cum merg lucrurile o să mai aşteptăm ani buni de acum înainte să mai luăm o medalie la seniori la sporturi de echipă. E un bronz pe care trebuie să-l preţuim” a punctat unul dintre oficialii prezenţi la şedinţă.
    Festivitatea de premiere va avea loc vineri 20.12.2013 de la ora 14 la Taberele Şcolare.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE