Spectacole de excepţie de Ziua Naţională

Filed under: Locale |

directia

În afară de momentele ceremoniale, de Ziua Naţională a României sătmărenii au avut parte de un spectacol de excepţie. Pe scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie au urcat nume sonore ale muzicii uşoare şi populare din judeţ şi din ţară, evoluţii apreciate şi răsplătite cu aplauze de cele câteva mii de sătmăreni care au îndurat duminică seara frigul pătrunzător. Manifestările artistice organizate de 1 Decembrie la Satu Mare s-au încheiat cu un superb foc de artificii.

Concert de zile mari, marca Direcţia 5
Spectacolul artistic organizat la Satu Mare de Ziua Naţională a României a început la ora 12.00 cu un program de muzică patriotică. Au urmat apoi recitalurile susţinute de Vlad Doroş, Mihai Muscan, Georgiana Marina, Ansamblul Cununiţa şi Cununiţa Năzdrăvană. În jurul orei 14.00, autorităţile judeţene şi locale au urcat pe scenă, au urat un călduros “La Mulţi Ani!” României şi tuturor românilor şi au dat startul oficial distracţiei.
Evoluţiile artistice la scenă au continuat cu reprezentaţiile unor artişti şi formaţii de renume, precum Mariana Deac, Corul bărbătesc din Finteuşu Mare, Marius Ciprian Pop, Petrică Mureşan, Florentina şi Petre Giurgi, Nicolae Mureşan sau Ionela Toma. Aşteptat cu mult interes la Satu Mare, Cristian Pomohaci nu a urcat pe scenă la ora programată, adică în jurul orei 17.00, însă a revenit seara încântându-i pe sătmăreni cu evoluţia sa.
De departe, cei mai aşteptaţi la sărbătoarea sătmărenilor de 1 Decembrie au fost cei de la Direcţia 5, care au susţinut un concert de excepţie. Miile de sătmăreni prezenţi pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, în ciuda frigului pătrunzător, i-au ascultat şi au cântat alături de membrii trupei hiturile care i-au făcut celebri. Cei de la Direcţia 5 s-au arătat în formă şi şi-au prelungit concertul mai mult decât era programat, fiind rechemaţi pe scenă de două ori, atât de public, cât şi de către organizatorii manifestării. Membrii trupei nu au uitat să mulţumească organizatorilor pentru invitaţia de a cânta la Satu Mare.

Foc de artificii spectaculos
După ce Direcţia 5 şi-a încheiat programul, pe scenă au urcat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca şi city-managerul Dan Băbuţ, care au urat românilor şi sătmărenilor viaţă îndelungată şi multe bucurii. Apoi, alături de toţi cei din faţa scenei, au numărat în ordine inversă ultimele zece secunde până la startul focurilor de artificii.
Spectacolul de pe cerul Sătmarului a fost deosebit de apreciat de sătmăreni. Timp de circa 10 minute focurile de artificii au încântat spectatorii, încheind ceea ce a fost de departe cea mai reuşită sărbătorire a Zilei Naţionale a României la Satu Mare de la Revoluţie până în prezent.

Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *