Tragere de foc în optimile Ligii Campionilor, de la 13:00!

Filed under: Sport |

2

Optimile de finală ale Ligii Campionilor vor fi trase la sorţi azi (ora 13:00, în direct pe Sport.ro), într-o ceremonie care va avea loc la Nyon

  • *Echipele puternice din a doua urnă valorică, urnă ce conţine echipele clasate pe locul 2 în grupe, sunt Arsenal şi Manchester City
  • *Bundesliga şi Premier League au patru reprezentante, în timp ce Italia o are doar pe Milan, locul 12 în campionat
  • *Serie A nu a mai avut decât o echipă în această fază a Ligii din 2000


Ronaldo speră la o tragere la sorţi cât mai bună pentru Real Madrid

Tragerea la sorţi pentru ”16-imile” Ligii Campionilor, care va avea loc azi de la ora 13:00 (în direct pe Sport.ro) produce emoţii diferite în tabăra echipelor care intră în urne. Pentru câştigătoarele grupelor, sorţii vor fi favorabili, având în vedere că, teoretic, joacă împotriva unui adversar mai facil, iar returul va avea loc pe teren propriu. Dimpotrivă, echipele clasate pe 2 vor cu orice preţ să evite Barcelona, Bayern Munchen sau Real Madrid. Însă sorţii nu au cum să mulţumească pe toată lumea. Iar o echipă aflată în postura lui Arsenal, spre exemplu, nu poate să evite un duel cu Real Madrid, PSG, Bayern, Borussia Dortmund, Atletico Madrid sau Barcelona. Aceiaşi adversari posibili îi are şi Manchester City. Semn că vom avea cel puţin o ”optime” foarte puternică.

Bundesliga la putere…

După o finală 100% germană pe ”Wembley” în sezonul trecut, câştigată de Bayern în faţa lui Dortmund cu 2-1, Bundesliga îşi confirmă supremaţia în Liga Campionilor. Toate cele patru echipe aflate la startul grupelor – Bayern, Dortmund, Leverkusen şi Schalke – au mers mai departe, o premieră istorică pentru campionatul german. La numărul de echipe trimise în optimi, cu nemţii rivalizează doar Premier League. După eşecul de anul trecut, când englezii nu au avut nicio echipă în sferturi, Insula revine puternic! Are toate cele patru echipe în sferturi – Manchester United, Manchester City, Chelsea şi Arsenal.

…Italia la pământ

La polul opus se află Italia! După ce Juventus a fost eliminată in-extremis de Galatasaray, iar Napoli a devenit prima echipă din istorie care face 12 puncte şi nu merge mai departe în fazele eliminatorii. Doar Milan, locul 12 în campionat, a mers mai departe, însă e în urna a doua. E un record negativ pentru ultimii 14 ani! În 2000, Lazio a fost singura echipă italiană care a mers în sferturi (se jucau două faze ale grupelor), fiind eliminată de Valencia, scor 5-3 la general. Italia are la fel de multe reprezentante în tragerea la sorţi de azi ca şi Rusia (Zenit Sankt Petersburg), Turcia (Galatasaray), Grecia (Olympiacos) sau Franţa (PSG). Celelalte trei echipe care intră în urne sunt din Spania (Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid).

URNA 1 (câştigătoarele grupelor)

Manchester United
Real Madrid
PSG
Bayern Munchen
Chelsea
Borussia Dortmund
Atletico Madrid
Barcelona

URNA 2 (locurile doi)

Bayer Leverkusen
Galatasaray
Olympiacos
Mancheter City
Schalke
Arsenal
Zenit
AC Milan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *