More

    Veste proastă pentru cei ce descarcă filme şi muzică de pe internet

    2

    După ce în ultimii trei ani au trimis milioane de scrisori cu mesaje de avertizare utilizatorilor de internet descoperiţi folosind aplicaţii de tip File-Sharing, autorităţile franceze duc lupta anti-piraterie la un nou nivel, trecând la amendarea şi blocarea accesului la internet pentru cei găsiţi vinovaţi.

    Susţinută de o lege anti-piraterie care prevede acţiunea în trei paşi – avertizare, amendare şi deconectarea temporară de la internet – măsura corectivă a fost aplicată unui utilizator de servicii internet care a distribuit unul sau mai multe fişiere în sistem File-Sharing, după ce acesta a ales să ignore mesajele de avertizare primite din partea autorităţilor.

    Dacă decizia autorităţilor nu este contestată prin apel în term de 10 zile, furnizorul de internet este obligat să blocheze accesul la internet pentru clientul sancţionat timp de 15 zile. Totuşi, în acest interval furnizorul ISP este obligat prin lege să ofere clientului acces la servicii de tip e-mail, mesagerie instant şi comunicaţii în sistem VOIP.

    Pe lângă disconfortul creat de blocarea accesului la internet, nefericitul internaut dat drept exemplu în faţa celora care încă nesocotesc legile franceze anti-piraterie este obligat şi la plata unei amenzi în valoare de 600 euro. Sentinţa vine după ce în urmă cu numai o lună o echipă de 9 experţi a recomandat guvernului francez desfiinţarea agenţiei Hadopi – corpul responsabil cu supravegherea şi aplicarea măsurilor anti-piraterie, pe motiv că acţiunile sale nu au avut aproape nici un efect în direcţia stopării pirateriei online.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE