More

    2014, anul relansării boxului

    box

    Miercuri, la sediul Comcas a avut loc prima şedinţă din acest an a Asociaţiei Judeţene de Box. Au fost prezenţi preşedintele Ioan Gavriş, secretarul general Florin Mulcuţan, cel care ne-a furnizat aceste date, dar şi membrii marcanţi, Ioan Ghere – preşedintele CS Voinţa, Liviu Gheţe – antrenor CS Voinţa, Iosif Sandor – antrenor CS Unio şi Gheorghe Sabău – antrenor Sab Gomez Carei.

    Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat următoarele puncte: stabilirea calendarului competiţional pentru 2014, centralizarea datelor pentru statisticile Federaţiei Române de Box, stabilirea datei bilanţului pentru anul competiţional 2013, discuţii despre Liga Profesionistă de Box, alegerea antrenorului coordonator al judeţului şi diverse.

    La primul punct, s-a căzut de acord privind organizarea unor competiţii. Prima ar urma să aibă loc în ultima decadă a lunii martie, etapa judeţeană de box la toate categoriile de vârstă. În iunie se va organiza Cupa Voinţa Satu Mare, unde vor participa pugilişti din judeţele limitrofe, dar şi din ţările vecine. În iulie, sportivii ar putea boxa în Germania, la Wolfenbuttel, cu ocazia marcării a 40 de ani de la înfrăţirea cu oraşul nostru. În septembrie vom avea Cupa Ierului, iar în octombrie Cupa Eliberării, la Carei.

    Data bilanţului referitor la rezultatele obţinute în anul care s-a încheiat va avea loc pe 31 ianuarie, de la ora 13.00, în sala de şedinţe a Comcas. Referitor la aspecte privind Liga Profesionistă de Box, la şedinţa viitoare se va stabili un termen pentru documentarea privind statutul şi regulamentul acesteia. Antrenorul coordonator al judeţului a fost ales, în unanimitate de voturi, Liviu Gheţe de la CS Voinţa. La rubrica „diverse“ cei prezenţi au consemnat înfiinţarea unui site web al asociaţiei.
    În concluzie, se doreşte relansarea acesui sport care este unul cu tradiţie în Satu Mare.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE