Filed under: Sport |

Simona_deac_pop

Reprezentativa feminină de spadă a României a participat în week-end la prima etapă a Cupei Mondiale, ediţia 2014, la Doha, în Qatar. Echipa a fost formată din Ana Maria Brânză, Maria Udrea, Raluca Sbârcia şi sătmăreanca de la Steaua, Simona Pop, antrenor Valentin Zidaru. Fetele noastre au reuşit să se impună duminică la proba pe echipe, întâlnind adversare de calibru, în faţa cărora s-au impus la limită.

„A fost un concurs cu de toate, o adevărată nebunie. Ne-am impus greu, la limită, dar aşa victoriile sunt şi mai importante. Nu pot să spun că am avut dueluri uşoare. După părerea mea, cu Estonia a fost cel mai dificil. E bine că ne-am luat revanşa în faţa reprezentantelor Estoniei. De altfel cu Estonia, SUA şi în finală cu China am ajuns de fiecare dată la minutul de aur, Ana Maria Brânză fiind în formă maximă şi reuşind asalturile câştigătoare“, a spus la întoarcerea în ţară Simona Pop.

La startul concursului, nici Simona nici celelalte fete nu se aşteptau să câştige etapa din Doha. „Ne-am făcut calcule pentru a intra cu echipa în primele opt. La final, când am urcat pe podium şi am primit medaliile de aur nu ne-a venit să credem, a fost ceva de nedescris, o bucurie şi o nedumerire totodată. Mai ales că la individual nu prea am rupt gura târgului. Ca şi obiectiv, ne dorim calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio“, a completat spadasina sătmăreană.

Peste nici două săptămâni, la Budapesta se desfăşoară un concurs de Grand Prix la individual. Acolo va fi prezentă şi Simona Pop, dar şi Amalia Tătăran de la CS Satu Mare.

One Response to

  1. FOARTE URAT CA DIN TITLUL ARTICOLULUI NU REIESE ESENTA , ANUME CA FETELE AU CASTIGAT MEDALIILE DE AUR – EU UNA ,CA SATMAREACA MA MANDRESC CU ASTA, DAR NU DATORITA EXPUNERII STIRII PRIN INTERMEDIUL VOSTRU- CARE SUNTETI MULT PREA NEINSPIRATI PANA SI SA SCOATETI ESENTA SITUATIEI PRINTR-UN SIMPLU TITLU, MACAR DE O CITATI "" La final, când am urcat pe podium şi am primit medaliile de aur nu ne-a venit să credem, a fost ceva de nedescris, "" AM ZIARUL IN MANA SI NU-MI VINE SA CRED CA ATI CONSIDERAT MAI IMPORTANTA STIREA CU X-LESCU CARE SI-A PREZENTAT PROGRAMUL PT CANDIDATURA, STIREA ASTA E SCRISA CU LITERE DE-O SCHIOAPA, DAR CA FELELE ASTEA AU LUA ***** MEDALIILE DE AUR LA CUPA MONDIALA***** …MI-AR FI RUSINE IN LOCUL VOSTRU ..NU O CUNOSC PE FATA SI NICI NU LE AM CU SPORTUL, SI ZIARUL RAR APUC SA-L CITESC, DAR, CA SIMPLU CETATEAN AL SATMARULUI MA LASATI CU UN GUST FOARTE AMAR..

    LUMINITA
    23/01/2014 at 13:49
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *