More

    Activişti ucraineni au ocupat un minister în centrul Kievului

    5

    Activişti ucraineni au luat cu asalt, în noaptea de joi spre vineri, Ministerul Agriculturii, situat pe principalul bulevard din centrul Kievului, potrivit unor surse concordante.

    “Activişti din cadrul mişcării Spilna Sprava (Cauza comună) tocmai au ocupat sediul Ministerului Agriculturii” de pe strada Hreşciatik, la aproximativ 100 de metri de Piaţa Independenţei, numită şi Maidan, un loc simbolic al mişcării de contestare a regimului, în ultimele două luni, a anunţat Oleksandr Daniliuk, liderul mişcării, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

    În urma negocierilor de joi seara între preşedintele Viktor Ianukovici şi liderii opoziţiei, care s-au încheiat cu concesii considerate “modeste” din partea puterii, “a devenit clar că este necesar să ne pregătim de ofensiva promisă” de liderii opoziţiei, a subliniat el.

    “Am început”, a adăugat Daniliuk.

    “Colaboratori (ai ministerului) au venit să-şi ia lucrurile persoanle, însă le-am pus sub sigiliu şi nu vom lăsa pe nimeni să intre atât timp cât situaţia în ţară nu se normalizează”, a declarat un activist pentru agenţia Interfax.

    Kievul, al cărui centru este ocupat de la sfârşitul lui noiembrie de către manifestanţi proeuropeni după ce puterea a refuzat o apropiere de UE, în schimbul unei reorientări spre Rusia, este scena unor confruntări violente între manifestanţi radicali şi forţele de ordine, începând de duminică. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE