More

    Amalia Tătăran pe 22, Benjamin Bodo pe 43

    Dacă Simona Pop a participat la o etapă de Cupă Mondială la Doha, alţi scrimeri sătmăreni au concurat la Moedling, în Austria, în cadrul etapei de juniori, respectiv la Memorialul Mihaly Fulop, la Budapesta.

    La Moedling, la floretă, CS Satu Mare a fost reprezentat de doi sportivi. Este vorba despre Benjamin Bodo (foto stânga) şi Bogdan Dascălu. Dacă al doilea a terminat pe 65, primul a terminat pe 43. Pentru intrarea în primii 32, Bodo a fost învins de italianul Alessandro Maci cu 6-15.

    La spadă feminin, au intrat pe planşă Sandra Pop şi Amalia Tătăran (foto dreapta). Sandra a reuşit un loc modest, 146, iar Amalia a avut un parcurs bun. Pentru intrarea pe tabloul de 64 a învins lejer o austriacă. Apoi a întâlnit-o pe finlandeza Ilona Syvala, pe care a învins-o cu 15-10. A urmat intrarea în 16, unde sătmăreanca a dat piept cu poloneza Barbara Rutz. Din păcate, Amalia a fost învinsă la limită 15-14, ratând şansa de a termina în primele 16. Peste două săptămâni la Budapesta va avea loc un Grand Prix de seniori, unde va fi prezentă şi Amalia Tătăran.

    Referitor la Budapesta, micii floretişti de la CS au concurat în cadrul memorialului Mihaly Fulop. La categoria de vârstă 14 ani, Edwin Pop s-a clasat pe cinci, în timp ce Andreea Potor a pierdut pentru intrarea în primele opt. La 13 ani, Rian Pop şi Marc Fogel au pierdut pentru intrarea în 32, la fel şi Theodora Sabou, Teodora Turdean şi Vivien Szabo. Pentru intrarea în 16 au fost învinse Melissa Korossy, Teodora Şofran şi Briana Silaghi. Pentru a intra în primii opt, Klaudia Figus a fost învinsă şi ea. A fost primul concurs din acest an pentru sătmăreni, care vor concura în cadrul aceleiaşi competiţii în perioada 21-23 februarie la Debrecen.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE