More

    Aspiranţii la şefia AJVPS, în cătarea puştii vânătorilor

    vanatori

    Vânătorii din zona Oaşului sunt nemulţumiţi de faptul că doi dintre cei patru candidaţi la funcţia de director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare nu întrunesc condiţiile stipulate în statutul organizaţiei. Din informaţiile deţinute de vânători, persoanele vizate nu fac parte nici din AJVPS Satu Mare, nici dintr-o organizaţie asociată Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România. Vânătorii vor organiza azi o acţiune de protest în faţa sediului AJVPS Satu Mare în timpul organizării concursului pentru funcţia de director.

    A fost încălcat statutul organizaţiei
    Pentru funcţia de director al AJVPS Satu Mare s-au înscris iniţial şase candidaţi, din care membrii Consiliului Asociaţiei au admis patru. Vânătorii din zona Oaşului contestă candidaturile a doi dintre aceştia, fiind vorba despre Daniel Dragoş, fost director al Direcţiei Silvice Satu Mare, şi Sidoniu Sălăjan, deoarece aceştia nu fac parte din AJVPS Satu Mare şi nici dintr-o altă asociaţie afiliată AGVPS din România. “Statului Asociaţiei noastre prevede clar că nu pot candida la funcţia de director persoane care nu fac parte din organizaţie. Din ceea ce ştim noi, niciunul dintre cei doi nu îndeplineşte această condiţie şi, după părerea noastră, nu ar fi trebuit să le fie admisă candidatura pentru acest post”, ne-a spus unul dintre vânătorii contestatari.
    Actualul director al AJVPS, Gheorghe Ghiran, a declarat că nici lui nu i se pare corect ca cei doi nominalizaţi să candideze, însă a precizat că a fost o decizie a Consiliului de Conducere al AJVPS. “În şedinţa Consiliului de Conducere nu s-a discutat dacă respectivii candidaţi să facă sau nu parte din asociaţie. Condiţia impusă era doar ca să aibă studii universitare. Nici mie nu mi se pare foarte corect ca să candideze oameni care nu fac parte din asociaţie, însă dacă aceasta a fost decizia Consiliului de Conducere, nu mă pot împotrivi”, a precizat Ghiran.

    Acţiune de protest în faţa sediului AJVPS
    Vânătorii contestatari vor organiza azi o acţiune de protest în faţa sediului AJVPS Satu Mare chiar în perioada în care se va desfăşura proba scrisă şi interviul pentru ocuparea funcţiei de director. “Nu dorim ca director să fie cineva care nici nu face parte din AJVPS Satu Mare. Mâine (azi – n.r.) în faţa sediului Asociaţiei ne vom aduna circa 300 de vânători protestând în acest fel împotriva celor două candidaturi. Mai ales că acum se află la Satu Mare şi preşedintele AGVPS din România, Niculai Şelaru”, a mai precizat liderul vânătorilor.
    De asemenea, vânătorii au adunat peste 250 de semnături, reprezentând mai bine de o treime din cei circa 600 de membri AJVPS, pentru a determina convocarea unei Adunări Generale extraordinare a vânătorilor sătmăreni care să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a preşedintelui Consiliului de Conducere, a vicepreşedinţilor, a membrilor consiliului şi a cenzorilor şi alegerea altui for de conducere. În acest sens, au depus ieri o cerere la sediul AJVPS la care au anexat şi lista celor 250 de semnături.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE