More

    Campanie împotriva pedofiliei, demarată la Satu Mare

    lansare

    La Restaurantul Paloma a avut loc ieri lansarea campaniei “Mijloace de informare şi prevenire a abuzurilor sexuale cu minori şi a pedofiliei”, iniţiată de sătmărencele Andreea Demeter şi Edita Enciu. La eveniment au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, comisarul Simona Săndulescu din partea Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, inspectorul principal Ludovic Molnar din partea Poliţiei Locale Satu Mare, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, căpitanul Camelia Lucuţ, Mihaela Bonea din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare şi directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea.
    Această campanie a pornit ca urmare a celor două cazuri înregistrate anul trecut în municipiul Satu Mare, cel al lui Vivien Dragoş, violată şi ucisă de concubinul surorii sale, respectiv al unui băiat în vârstă de 7 ani, care a fost abuzat sexual. Totodată, potrivit datelor oferite de IPJ Satu Mare, anul trecut au fost semnalate 41 de infracţiuni de act sexual cu un minor şi zece infracţiuni de corupţie sexuală. La rândul lor, cei de la DGASPC Satu Mare au inventariat anul trecut un număr de 23 de cazuri de abuz fizic în familie sau asupra copilului, 21 de cazuri de abuz emoţional şi 36 de abuz sexual.
    În cadrul campaniei, vor avea loc acţiuni preventiv-informative atât cu părinţii, dar şi cu copiii de la grădiniţe şi şcoli, pentru a-i informa despre riscurile la care se expun, în momentul în care cei mici sunt abordaţi de vreun străin. Proiectul se va derula timp de şase luni din data de 16 ianuarie până în 16 iunie anul curent, iar organizatorii doresc ca un număr cât mai mare din locuitorii judeţului să fie informaţi despre modalităţile de evitare a abuzurilor sexuale asupra minorilor şi a pedofiliei.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE