More

    Când e vorba de bani, Băsescu nu mai e antirus

    ponta

    Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, răspunzând unei întrebări privind situaţia legată de Gazprom în raport cu familia Băsescu, că şeful statului nu mai este “antirus” “când e vorba de bani”. “După ce atâţia ani domnul Băsescu s-a dat marele antirus, se pare că nu e chiar aşa antirus în realitate. Când e vorba de bani, nu mai e”, a spus Ponta. El a arătat că de fapt tot discursul lui Băsescu “a fost o minciună, tot timpul”.
    “Eu cred că nu trebuie să fim nici anti Rusia, nici pro Rusia. Trebuie să fim pro România, ceea ce domnul Băsescu nu a fost niciodată şi în acest ultim an chiar deloc”, a adăugat Ponta. Premierul a mai susţinut că Băsescu “se gândeşte la banii săi şi ai familiei” sale şi a dat asigurări că el, personal, nu are contracte cu firme din Rusia. “El se gândeşte la banii lui şi ai familiei. Dar să stea liniştiti, că am văzut că era îngrijorat şi el şi consilierii lui – eu nu am contracte cu nicio firmă, nici din Rusia, nici din România”, a spus Ponta. Preşedintele Traian Băsescu a avut, joi, într-o conferinţă de presă, un schimb de replici cu un jurnalist de la Antena 3 care l-a întrebat despre un contract pe care Ioana Băsescu l-ar avea cu o subsidiară a Gazprom, şeful statului acuzându-l pe ziarist că minte “ca securistul Voiculescu”.

    Întrebat cum a reacţionat când fiica sa l-a informat că lucrează pentru o firmă subsidiară a Gazprom în România, şeful statului a răspuns: “Nu m-a informat”. “Vă informez eu acum. Noi avem documente, mărturii, video, le-am difuzat aseară”, a răspuns jurnalistul. Preşedintele a replicat: “Domnule ziarist, pentru că minţiţi, fiica mea nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom. Asta este o minciună a securistului Voiculescu, pe care din păcate, o pune în gura unor copii. Dumneavoastră sunteţi un copil. Pentru banii lui Voiculescu, renunţaţi să minţiţi”. La afirmaţia jurnalistului că are acte pe care i le poate arăta, şeful statului a spus: “Ce acte aveţi? Că a luat bani de la Gazprom? Ştiţi ce face un notar? Minţiţi ca şi patronul dumneavoastră, condamnat la cinci ani. Ca şi postul dumneavoastră de propagandă. Nu vă contrazic că Ioana poate avea legalizare de acte. Cum vă permiteţi să spuneţi că a luat bani de la Gazprom?”, a comentat preşedintele Băsescu.

    El a mai spus că fiica sa nu a făcut niciun contract cu Gazprom. “Minţiţi ca securistul Voiculescu. Renunţaţi”, a mai declarat Traian Băsescu, adăugând, că, din câte ştie, firma despre care vorbea Antena 3 este sârbă. Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că nu răspunde la întrebarea jurnalistului pentru că “nu ştie” şi că nu doreşte să vadă documentele. “Domnule, nu mi le aduceţi mie, dacă a făcut un contract cu Gazpromul, este una, dacă în calitate de notar, a spus că vă cheamă cum vă cheamă, notarul este notar, doar constată”, a conchis şeful statului. După conferinţă, purtătorul de cuvânt al şefului statului a remis o declaraţie către agenţiile de presă în care a precizat, printre altele, că “preşedinte Traian Băsescu nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Gazprom pe întreaga durată a mandatelor domniei sale de preşedinte al României”. “Mai mult decât atât, doamna Ioana Băsescu a devenit notar public în anul 2007, când tatăl domniei sale era deja preşedinte al României. Tot pentru lămurirea jurnaliştilor de la postul Antena 3, menţionez că actul notarial nu este un contract, ci reprezintă legalizarea unui document”, afirmă Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al şefului statului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE