More

    Ce exerciţii poţi face pentru a preveni efectele îmbătrânirii

    5

    Iti poti imbunatati starea de fizica si mentala introducand in programul zilnic cateva  exercitii.

    Printre cele mai frecvente probleme cu care se intalnesc persoanele care au ajuns la o anumita varsta se numara: pierderi ale masei musculare, vedere proasta, oase mai putin rezistente, memorie slaba. Afla cum poti evita aceste probleme.

    Thai Chi pentru a preveni cazaturile

    Cazaturile sunt principala cauza a ranilor si leziunilor fatale. Una din trei persoane in varsta sufera cazaturi annual. Thai Chi ajuta la prevenirea acestor cazaturi. Thai Chi presupune o serie de exercitii usoare de incalzire si o serie de pozitii care curg in mod natural. Rolul lor este sa te ajute sa iti pastrezi concentratia si sa iti antreneze respiratia.

    Yoga pentru fitness si prevenirea constipatiei

    La fel ca thai chi, yoga presupune exercitii de incalzire si intindere a muschilor, controlul respiratiei si meditatie. Rolul este de a dobandi flexibilitate si putere. Studiile au aratat ca, in unele cazuri, exercitiile yoga pentru persoanele in varsta au reusit sa reduca grasimile corpului, au scazut tensiunea arteriala si au alungat anumite tulburari ale somnului.

    Plimbarile pe holurile spitalelor

    Majoritatea oamenilor considera ca, in cazul spitalizarii, cea mai indicata este odihna la pat. Nu este intotdeauna cazul. Studii recente au aratat ca pacientii care se plimba prin camerele sau holurile de spital isi scurteaza perioada de internare cu o zi si jumatate.

    Un pic de jogging te ajuta sa iti revii dupa o boala

    Studiile au aratat ca alergarile ajuta la prevenirea pierderilor de memorie.

    Plimbarile previn dementa

    Nu trebuie sa alergati foarte mult. Ajunge sa alergi cateva minute zilnic. Americanii au elaborat un studiu care implica peste 1,700 de adulti ce au fost urmariti timp de 6 ani. Omenii care depasesc varsta de 65 de ani si alearga timp de 15 minute, de trei ori pe sapamana au redus riscurile dementei cu o treime.

    Exercitii ale picioarelor pentru a preveni umflaturi

    Pe masura ce imbatranesti, esti predispus la edeme ale extremitatilor. Pentru a reduce aceste umflaturi, trebuie sa faci exercitii care ajuta circulatia sangelui.Un exemplu de astfel de exercitiu este urmatorul: din pozitia de culcat pe o parte, misca-ti circular piciorul in aer.

    Ridicarea greutatilor pentru a intari oasele

    Osteoporoza, sau subtierea tesutului osos, este o boala comuna printre populatia trecuta de o anumita varsta. Studiile au demonstrat ca poti combate osteoporoza prin exercitii cu greutati, timp de 30 de minute, de trei ori pe saptamana. Exercitiile mai ajuta la tonifierea muschilor, care exercita mai multa forta asupra oaselor.

    Inotul ajuta la alungarea durerilor cauzate de artrita si ofera o mai buna mobilitate

    Doctorii recomanda persoanelor cu probleme reumatice inotul si exercitiile in apa calda.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE