More

    Cele mai comune greşeli de stil pe care le fac bărbaţii

    13

    De obicei, când vine vorba de prost îmbrăcaţi şi neadaptarea stilului la vremurile în care trăim, se poartă expresia “cine zice ăla e”. Aşa ajung bărbaţi cu tricouri lucioase şi ciocate să râdă de un altul care poartă pantofi sport sau şosete colorate ori să dea de pământ cu vreo mostră de originalitate văzută pe undeva. Dar să nu ne transformăm în preoţi ai modei care nu aprobă nicio noutate până nu vedem şi care sunt greşelile de bază care te fac de râs mai tare decât o pană de papagal purtată după ureche.

    • Jeanşii cu un număr mai mare sau mai mic. Nu vrei să pari nici rapper anorexic şi nici balerin, atunci când pantalonii îţi sunt atât de strâmţi încât toată lumea ştie exact ce formă are fundul tău. Poţi citi aici despre cum se alege măsura corecta a jeanşilor. Nici pantalonii cu imprimeu sau cusături cu model pe buzunare nu stau prea bine pe axa ruşinii. Eşti iertat dacă la 13 ani ţi-a cumpărat mama o pereche cu dragon desenat, dar toată lumea speră că ai renunţat la ei acum multă vreme.
    • Costumul, care nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic, nici prea larg, nici prea strâmt. În teorie, sună uşor. Practic însă, vei vedea tot timpul încălcări ale regulilor de bază, despre care poţi citi mai multe şi aici.
    •  Tricouri stupide. Prin stupid poţi înţelege imprimeurile infantile, prin care transmiţi mesaje despre cât de macho eşti, cum consumi cocaină şi bei şampanie, cum porţi brand-uri contrafăcute sau că ai bani de Versace. Nu – niciunul nu e ok, mai ales dacă le foloseşti ca “hainele de duminică”.
    • Cămaşa desfăcută până la buric – acceptată numai dacă tocmai ţi s-a executat o manevră de resuscitare şi nu s-a putut peste nasturi. Altfel, nu îţi arăta burta şi prea mult din piept. Poţi citi aici de ce să nu faci asta şi aici despre cât de mult se poate descheia o cămaşă.
    • Papionul purtat oricând, la orice, eventual asociat cu ochelari cu ramă groasă (şi fără dioptrii). Cel mai sigur e să îl porţi la smoching şi nu peste o cămaşă în carouri când mergi la club. Mai poţi citi şi aici despre acest subiect.
    • Cravata care trece de curea sau care ajunge doar deasupra buricului. Purtată corect, ea trebuie să atingă partea de sus a curelei. Poţi citi aici mai multe lucruri despre cravate.
    • Accesoriile. Inelul de pe degetul mic sau lanţul peste tricou se exclud fără să mai fie nevoie să explicăm de ce.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE