22 June 2018

Comercianţii de produse de panificaţie, verificaţi de Protecţia Consumatorilor

Filed under: Locale |

panificatie

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a demarat o amplă campanie de verificare a operatorilor economici care comercializează produse de panificaţie pe raza judeţului nostru. În cadrul acestei campanii, va fi urmărit modul de comercializare a acestor produse, atât a celor ambalate cât şi a celor neambalate.
Astfel, produsele de panificaţie ambalate trebuie să prezinte la comercializare mai multe elemente pentru informarea consumatorilor, printre care denumirea sub care se vinde produsul, lista ingredientelor, cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente, cantitatea netă, data durabilităţii minimale, condiţiile de depozitare, denumirea şi denumirea comercială, sediul producătorului ori al ambalatorului, locul de origine sau de provenienţă a produsului, menţiunea privind indicarea lotului precum şi ingredientele cu efecte alergene. “De asemenea la comercializarea produselor de panificaţie ambalate, operatorii economici sunt obligaţi să afişeze în structurile de vânzare denumirea sub care se vinde produsul, denumirea furnizorului, cantitatea netă /bucată, preţul de vânzare cu amănuntul exprimat în lei/bucată, preţul pe unitatea de măsură exprimat în lei/kg”, a precizat directorul CJPC Satu Mare, Maria Pinter.
La comercializarea produselor de panificaţie neambalate, operatorii economici sunt obligaţi să afişeze în structurile de vânzare şi ingredientele alergene. La aceste produse sunt acceptate scăderi ale cantităţii nete datorate pierderii de umiditate pe durata de valabilitate.
Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *