22 April 2018

Concert grandios de Anul Nou la Filarmonică

Filed under: Locale |

concert-1

La Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare s-a desfăşurat joi seara Concertul extraordinar de Anul Nou, care l-a avut ca protagonist pe maestrul Shinya Ozaki. La fel ca şi la ediţiile precedente şi acest concert s-a desfăşurat cu sala arhiplină. Printre melomanii care au umplut sala Filarmonicii până la refuz s-au numărat senatorul Pataki Csaba, deputaţii Erdei Istvan şi Kereskeny Gabor, respectiv primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica. Concertul a debutat cu Uvertura la opera “Zampa”, de Herold, urmată de o serie de polci semnate de Johann Strauss tatăl şi fiul, acestea fiind: Polca Anei, Polca “Tritsch Tratsch”, Polca Pizzicato şi Polca Mulinetei. Prima parte s-a încheiat cu opera “Viaţa artistică”, a lui Johann Strauss jr.
Partea a doua a concertului a început cu “Arleziana” Suita nr. 2 p.I Pastorala, de Bizet, urmat de Variaţiuni din “Capriciul spaniol”, de Rimsky – Korsakov. Spectacolul grandios oferit de orchestra Filarmonicii sătmărene sub comanda maestrului Shinya Ozaki a continuat cu Dansul nr. 1 din “La Vida Brave”, de Falla şi Italiana nr. 1 din “Antiche Danza”, de Respighi, şi Toreadorii din opera “Carmen” Suita nr. 1, de Bizet. În final, s-a interpretat Menuet din “Mica suită”, de Debussy şi Espana – Rapsodie pentru orchestră, de Chabrier. Nici de data aceasta nu au lipsit bis-urile tradiţionale, printre care din nou Toreadorii din opera “Carmen” Suita nr. 1, de Bizet, iar concertul nu s-a putut încheia fără tradiţionalul “Marşul Radetzky”, de Johann Strauss tatăl.

Pavel Prodaniuc

concert-2

One Response to Concert grandios de Anul Nou la Filarmonică

  1. Ti-or dat o bere "melomanii" Pataki, Kereskenyi si Erdei de-i remarcasi in multime? Sau , fu doar un pupic scapat din reflex?

    ardelean
    11 ianuarie 2014 at 00:42
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *