24 April 2018

Contrabandist sătmărean prins în Maramureş, după o urmărire ca-n filme

Filed under: Locale |

tigari

O patrulă a Poliţiei de Frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat ieri dimineaţă mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, pe care ulterior le-au încărcat într-un autoturism aflat în imediata apropiere a frontierei de stat. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin, iar şoferul autoturismului marca Peugeot, înmatriculat în judeţul Satu Mare, a demarat în trombă.
Drept urmare, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră a interceptat maşina în cauză, la intrarea în localitatea Câmpulung la Tisa, dar şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către poliţişti, a abandonat autoturismul şi a fugit. S-au luat măsuri de monitorizare a zonei în vederea depistării conducătorului auto, iar la scurt timp acesta a fost identificat ca fiind Vasile Z., în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare. De asemenea, au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului şi depistării tuturor persoanelor implicate.
În autoturism, poliţiştii de frontieră au descoperit 27 de baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care conţin 13.500 de pachete ţigări, mărcile Jin Ling şi Viceroy. Sătmăreanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 120.000 lei, precum şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.
Pavel Prodaniuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *