More

    Controversă în România după ce Facebook a suspendat mai multe pagini ateiste

    4

    Ateiştii şi agnosticii din România sunt supăraţi pe Facebook, după ce reţeaua de socializare online a suspendat trei pagini ale acestora. Este vorba de paginile Dumnezeu, Iisus Hristos şi grupul Atei & Agnostici Români. Utilizatorii şi-au arătat nemulţumirea pe Reddit.

    Pagina Dumnezeu a reapărut deja sub un nou nume – Dumnezeu’. „Facebook crede că-l poate şterge pe Dumnezeu pentru o poză raportată. Nu ne dăm bătuţi aşa uşor. Echipa de Admini Dumnezeu vă multumeşte pentru suport!”, se arată la descrierea acesteia. Noua pagină a strâns, la momentul redactării acestui articol, peste 7.300 de fani.

    Utilizatorul rational_romanian a publicat un mesaj pe comunitatea internaţională /r/atheism de pe Reddit în care întreabă ce ar putea fi făcut, deoarece Facebook nu răspunde la solicitările celor nemulţumiţi de această „cenzură”. „Eu bănuiesc că e o acţiune a unor trolli sau a unor credincioşi ofensaţi de ele şi le raportează la Facebook. (…) Nu prea sunt multe de făcut, dacă Facebook nu ţi-a răspuns, dar poate că evaluează acum situaţia“, a răspuns paladin_ranger.

    La un moment dat un preot a scris pe contul său de Facebook că BOR va cere Facebook suspendarea acestor pagini.

    Pagina Dumnezeu avea 60.000 de fani, cea Iisus Hristos peste 35.000, iar grupul AAR circa 5.000 de membri.

    Pe Facebook mai mulţi utilizatori protestează împotriva Patriarhului Daniel, considerat a fi cel din spatele acestei acţiuni.

    Un utilizator de Facebook susţine că o imagine în care este caricaturizat patriarhul (vezi galerie) a dus la suspendarea paginii Dumnezeu. „Pagina oficială Dumnezeu (facebook.com/ eusuntdumnezeu) este dată jos momentan de pe Facebook în urma unei poze publicate, nefiind încă ştearsă în totalitate”, scrie şi un admin de pe pagina Dumnezeu’.

    Cei din spatele paginii Dumnezeu au făcut o mică afacere de pe urma popularităţii paginii. Ei vindeau tricouri pe care erau inscripţionate mesaje pro-ateism.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE