More

    “De ce este România atât de săracă?”

    2

    Opţiunea Google de a sugera cuvinte la căutarea pe internet permite verificarea celor mai frecvente întrebări puse de utilizatori sub forma “De ce este … (o ţară) atât de…?”, rezultatele arătând că în cazul mai multor ţări din fostul bloc comunist prima sugestie care apare este însuşirea “săracă”.

    Astfel, dacă un utilizator Google scrie în motorul de căutare “Why is Romania/ Bulgaria/ Serbia/ Moldova/ Slovacia/ so…” (De ce este România/ Bulgaria/ Serbia/ Moldova/ Slovacia atât de…”, Google va sugera cuvântul “poor/ săracă” în completarea întrebării. Acest lucru înseamnă că aşa a fost formulată întrebarea de către cei mai mulţi utilizatori.

    O hartă publicată pe site-urile businessinsider.com şi theatlantic.com compilează trăsăturile sugerate de Google pentru fiecare ţară din Europa. Sunt şi rezultate care surprind, cum ar fi “slabă” pentru Polonia sau “suicidală” pentru Lituania.

    După cum precizează şi site-ul The Atlantic, întrebările puse de cei mai mulţi utilizatori de internet nu reflectă exact situaţia actuală din ţara respectivă, ci impresia pe care cei mai mulţi o au despre ea şi curiozitatea lor în legătură cu acest aspect.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE