More

    Draftul Raportului MCV conţine referiri favorabile Guvernului

    Dragnea

    Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că, în opinia sa, draftul Raportului MCV conţine referirile favorabile Guvernului, el arătând că, pe ansamblu, documentul conţine şi laude şi critici şi că Raportul consemnează faptul că instituţiile statului de drept funcţionează şi că direcţia e bună.

    “În opinia mea, în MCV referirile la Guvern sunt favorabile. În ceea ce priveşte ansamblul acestui draft de raport, eu cred că sunt şi laude şi critici şi, până la urmă, se spune că instituţiile statului de drept funcţionează, ceea ce este foarte important şi că direcţia este una bună”, a spus Dragnea. Întrebat de un jurnalist cum comentează faptul că în Raportul MCV se precizează că există neclarităţi referitoare la procesul descentralizării, mai ales în privinţa impactului asupra luptei împotriva corupţiei la nivelul autorităţilor locale, Dragnea a răspuns: “Am citit şi eu acelaşi draft şi cred că ne-am uitat din unghiuri diferite la ce scrie acolo”. “Informaţia este cu totul alta şi este o informaţie importantă şi anume faptul că descentralizarea nu a fost percepută sau nu a fost analizată sau definită de cei care au făcut Raportul MCV că ar putea influenţa în mod negativ corupţia (lupta împotriva corupţiei, n.r.), ceea ce este un lucru foarte important, pentru că în perioada trecută se tot vorbea că descentralizarea stimulează corupţia la nivel local. Doamne fereşte! În toată Europa este lucrul ăsta”, a adăugat Dragnea.

    El a spus că Raportul MCV sugerează realizarea unui echilibru între responsabilităţile care se transferă către autorităţile locale şi păstrarea posibilităţii de a efectua controlul şi verificarea. “Tot în acest draft se vorbeşte pentru prima data despre nişte proiecte ale Guvernului şi sunt prezentate ca exemple de bune practici câteva acţiuni din educaţie, sănătate, justiţie, dezvoltare regională şi administraţie publică. Sunt proiecte pe care le-am derulat noi şi le derulăm în continuare şi cu ONG-uri şi cu instituţiile europene şi care sunt foarte bine apreciate”, a mai spus Dragnea.

    Raportul MCV pentru România va fi publicat miercuri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE