Duel pentru locul șase!

Filed under: Sport |

baschet

Etapa a 15-a a Ligii Naționale la baschet feminin pare a fi una a duelurilor dintre vecinele de clasament.

Alba Iulia, locul 2, joacă la Târgoviște, locul 3, Alexandria merge la Sepsi pentru bătălia pentru locul patru, iar CSM Satu Mare și Olimpia Brașov vor juca sub Tâmpa pentru un loc șase la final de sezon regulat.

„Ca număr de străine în lot și prin prisma faptului că joacă pe teren propriu echipa din Brașov e favorită. Mergem însă să jucăm cel mai bun baschet al nostru și să încercăm să facem un pas important pentru realizarea obiectivului, acela de calificare în play-off” spune președintele secției de baschet de la CSM, Florin Mureșan. Din păcate noua achiziție a CSM-ului, Caila Desroches nu e refăcută total după accidentarea din partida cu CSM Oradea și s-ar putea ca ea să nu poată evolua la Brașov. ” Toată săptămâna a avut un program separat de recuperare și pregătire , din păcate antrenorul Eleș nu a putut s-o integreze în sistemul de joc. Am însă mare încredere în fete, așa cum în tur am câștigat putem s-o facem și sâmbătă.” mai spune oficialul CSM ului. Din lotul deplasat de CSM Satu Mare la Brașov fac parte Andreea Orosz, Mihaela Adi, Cristiana Cutaș, Eniko Tarța, Bianca Voica, Anita Nagy, Caila Desroches, Tabytha Wampler și Kortny Jones.

De partea cealaltă, Olimpia Brașov vine după o înfrîngere la Alexandria după un meci în care antrenorul Dan Calancea a acuzat, la fel ca și Petru Eleș în cupă, maniera de arbitraj. “A fost un joc bun al ambelor formații și un spectacol agreabil pentru cei prezenți în sala. Din păcate, faptul că Irimia a fost nevoită să părăsească terenul pentru 5 greşeli personale, iar Kovacevic avea 4 greșeli personale, ne-a făcut misiunea extrem de grea în sfertul 4. Legat de arbitraj, nu vreau să comentez prea mult, însa îi dau dreptate în totalitate antrenorului de la Satu Mare, Petre Eles, care în Cupa României a simțit pe pielea lui ce înseamnă să joci la Alexandria. Cu puțin mai multă atenție, puteam câștiga. Urmează o serie de 4 jocuri foarte importante pentru clasarea noastră la finalul campionatului și sper din toată inima să trecem cu bine peste aceste meciuri.” a declarat antrenorul Olimpiei CSU Brașov, Dan Calancea, cel care din acest an e președintele Colegiului de antrenori de la FR Baschet.

Cu siguranță că pericolul cel mai mare pentru echipa noastră va veni de la Carla Bartee, americanca ce a evoluat sezonul trecut la ICIM Arad și care acum face legea la Brașov. Pe lângă ea Kovacevic, Erak, Bucevac, Irimia și Haas completează o formulă de echipă incomodă pentru orice adversar.

Partida va începe azi la ora 16,30 și va fi arbitrată de Cosmin Prișcă din Mediaș și Șerban Roșoga din Ploiești. Comisar FRB: Radu Bucerzan.În tur fetele noastre s-au impus la o diferență de nouă puncte, 62-53.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *