More

    Eminescu, omagiat printr-un concurs de recitat poezii la Odoreu

    odoreu

    Biblioteca comunală Odoreu, în colaborare cu Grădiniţa din localitate şi cu sprijinul Consiliului Local, a organizat ieri un concurs de poezie eminesciană intitulat “Copii eram noi amândoi”. Manifestarea, aflată la prima sa ediţie, a fost organizată în incinta Bibliotecii comunale Odoreu la împlinirea a 164 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu şi a avut ca scop apropierea celor mici de poezia eminesciană. La eveniment a fost prezent primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, consilieri locali, părinţi, educatoare şi preşcolari. Ca şi orice concurs care se respectă, a avut şi un juriu format din consilierul local Viorica Rogoz, bibliotecarul Carmen Mezei şi educatoarea Alina Bughişan.
    La începutul manifestării, bibliotecarul Carmen Mezei a recitat poezia “Copii eram noi amândoi”, a poetului Mihai Eminescu, care a dat şi titlul concursului, după care educatoarea Felicia Polgar a prezentat un material despre viaţa şi activitatea poetului naţional al românilor. Primarul Dumitru Pop a afirmat că îl simte pe Eminescu prezent la această manifestare exprimându-şi bucuria că preşcolarii îl simt în sufletele lor, după care a recitat poezia “În zadar în colbul şcolii”.
    A urmat apoi concursul propriu-zis, la care au participat 15 preşcolari din toate grupele de la Grădiniţa din Odoreu, fiind prezentate într-o manieră originală capodoperele lirice ale poetului naţional Mihai Eminescu. Toţi participanţii au primit diplome şi dulciuri, principalul câştig fiind apropierea micilor odoreni de poezia şi creaţia lui Eminescu.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE