23 June 2018

Floretiste din Egipt şi Japonia la Cupa Satu Mare

Filed under: Sport |

floreta

Oraşul Satu Mare, unul dintre cele mai puternice centre de scrimă din România, va găzdui în perioada 8-9 februarie cea de-a 5- a ediţie a Cupei Satu Mare la floretă feminin, competiţie din cadrul Circuitului European de Cadeţi.

Anul trecut s-a înregistrat o participare record, 91 de floretiste din 13 ţări, şi au fost îndeplinite criteriile de obţinere a punctajului maxim iar astfel turneul a devenit unul foarte atrăgător.

„Putem spune că avem la Satu Mare una dintre cele mai importante competiţii din Circuitul European de Cadeţi. Deja, ca o noutate, am primit confirmări din partea unor sportivi din Egipt şi Japonia şi anticipăm că vom depăşi numărul de participanţi de anul trecut. În plus toate delegaţiile care vor veni la Satu Mare au anunţat că vor rămîne şi la concursul pe echipe de pe 9 februarie”, a declarat antrenorul Dan Şuta de la CS Satu Mare.

Prezent în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV , Dan Şuta a ţinut să amintească şi faptul că majoritatea delegaţiilor vor finaliza listele de participanţi cu două- trei zile înaintea startului. „ Este o taxă de participare impusă de Federaţia Internaţională şi atunci nimeni nu se grăbeşte cu înscrierile. Pot apărea accidentări sau modificări, dar eu sunt convins că vom avea peste 100 de participante la individual”, a mai spus Dan Şuta.

Acesta a mai declarat că e de aşteptat ca centrele puternice de floretă din Europa să-şi trimită reprezentantele la Satu Mare şi în acest an. De remarcat că anii trecuţi medaliaţii concursului de la Satu Mare au reuşit apoi să urce pe podium şi la Europenele şi Mondialele rezervate cadetelor.

Anul trecut Cupa Satu Mare s-a încheiat cu următoarele rezultate: 1. Călugăreanu Mălina – ROU, 2. Boldor Maria -ROU, 3. Balogh Orsolya – HUN şi Ovechkina Daria – RUS.

Din păcate cele două finaliste din lotul României condus de Petre Ducu nu vor putea repeta isprava, acestea urcând la categoria junioarelor din 2014.
Organizator principal al evenimentului este Primăria Satu Mare împreună cu Federaţia Română de Scrimă, CS Satu Mare, DSTJ Satu Mare şi Asociaţia Fencing Satu Mare.
Florin Mureşan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *