More

    Greşeli pe care le faci când te bărbiereşti

    6

    Bărbieritul este totdeauna un proces care se lasă cu iritaţii? Îţi spunem noi unde greşeşti.

    Cel mai probabil, te bărbiereşti în fiecare zi aşa că se presupune că ştii cum să o faci, nu mai ai nevoie de sfaturi. Şi totuşi, cum se face că faţa ţi se irită de cele mai multe ori? Îţi facem o listă cu cele mai comune greşeli pe care le faci atunci cânt te bărbiereşti şi dacă le recunoşti ca fiind parte din ritualul tău zilnic, scapă cât mai urgent de ele.

    Nu foloseşti lame noi

    Da, ştim, aparatele de ras de calitate nu-s chiar ieftine, aşa că cel mai probabil eşti tentat să le foloseşti de mai multe ori, mai ales că nu ţi se pare că sunt foarte uzate. Doar că fisurile microscopice care se formează pe lame după fiecare bărbierit şi pe care nu le poţi vedea cu ochiul liber sunt cel mai mare inamic al pielii tale, pentru că barbieritul este o acţiune destul de agresivă asupra pielii. Aşa că nu te zgârci şi nu folosi un aparat de ras de mai mult de 3,4 ori.

    Nu foloseşti un after-shave de calitate

    Probabil că nu te-ai gândit la after-shave ca fiind o parte importantă a procesului de bărbierit, aşa că nu ai dat prea mare importanţă alegerii unuia potrivit pentru tine. After-shave-ul ar trebui să fie parte importantă în procesul de „reparare“ a pielii după acţiunea agresivă a lamelor asupra feţei tale, aşa că este foarte important ca acesta să conţină ingrediente naturale precum extractul de ceai, spre exemplu, care grăbeşte vindecarea epidermei. Şi cel mai important, evită produsele pe bază de alcool: acesta deshidratează pielea şi provoacă iritaţii.

    Nu laşi crema de bărbierit câteva minute pe faţă

    O cremă de ras bună conţine ingrediente care înmoaie părul şi hidratează pielea. Pentru un rezultat cât mai bun, trebuie să laşi crema pe faţă timp de câteva minute, ca să poată fi absorbită mai bine de piele şi pentru a-ţi asigura un bărbierit eficient şi fără pagube colaterale.

    Nu te bărbiereşti imediat după duş

    Secretul unui bărbierit eficient este dat şi de gradul de umiditate al părului de pe faţă. Cu cât barba are timp să se înmoaie mai bine, cu atât părul va fi mai uşor de îndepărtat. Bărbieritul după terminarea duşului asigură un timp mai mare în care părul poate să absoarbă umezeală, fiind astfel mai uşor de înlăturat. La asta poţi adăuga şi folosirea unei creme de bărbierit cu glicerină şi aloe vera, care asigură un grad superior de hidratare faţă de cremele care nu conţin aceste ingrediente.

    Nu faci pauză de la bărbierit

    Pielea ta este un organism viu care are nevoie de regenerare. Ia-ţi câte o vacanţă de bărbierit măcar la două săptămâni. Chiar dacă eşti obişnuit să te bărbiereşti zilnic, alege măcar câte un weekend în care să nu o faci. Pe lângă faptul că pielea va avea timp să se regenereze, barba ceva mai lungă este mai uşor de îndepărtat, aşa că merită să iei în calcul şi varianta aceasta.

    Foloseşti scrub după bărbierit

    Scrub-ul este o invenţie grozavă, pentru că ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe faţă şi contribuie astfel la regenerarea pielii. Doar că, imediat după bărbierit, pielea este foarte vulnerabilă, pentru că sub acşiunea lamelor s-a îndepărtat un strat de celule, aşa că un scrub nu va face altceva decât să-ţi irite faţa.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE