More

    Judeţul Satu Mare acordă sprijin judeţelor grav afectate de ninsorile abundente

    avram

    Prefectul Judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a participat marţi şi miercuri la videoconferinţele Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu Prefecţii, susţinute de către premierul Victor Ponta şi viceprim-ministrul Liviu Dragnea, având în vedere emiterea de către ANM a avertizării de tip cod portocaliu şi galben pentru ninsori şi intensificarea viscolului în intervalul 29-30 ianuarie. De menţionat că la nivelul judeţului Satu Mare nu sunt probleme deosebite, iar prefectul Eugeniu Avram a dispus tuturor factorilor cu atribuţii să vegheze continuu la fluidizarea transporturilor pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale de pe raza judeţului, asigurarea cu energie electrică a localităţilor şi informarea operativă a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

    Urmare a prognozei meteo anunţată până la data de 2 februarie, potrivit căreia în judeţul nostru vizibilitatea va fi redusă ca urmare a ceţii şi va cădea chiciură, se impun măsuri în consecinţă: informarea populaţiei şi folosirea materialelor antiderapante. Totodată, prefectul Eugeniu Avram a solicitat membrilor Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă să rămână pregătiţi să acţioneze în cadrul producerii unor evenimente nedorite, cât şi conducerilor unităţilor administrativ-teritoriale să întreprindă măsuri în consecinţă. La final, a solicitat vigilenţă maximă din partea tuturor factorilor şi să fie notificat de urgenţă cu orice probleme ce pot afecta desfăşurarea normală a activităţii în judeţul nostru.

    Judeţul Satu Mare acordă sprijin judeţelor grav afectate de ninsorile abundente din ultimele zile cu şase autobasculante echipate cu lamă şi răspânditoare de materiale antiderapante şi o maşină multifuncţională UNIMOG cu turbofreză.
    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE