27 April 2018

Judeţul Satu Mare este reprezentat la Târgul de Turism de la Viena

Filed under: Locale,Top News |

viena

Judeţul Satu Mare participă ca și regiune parteneră, pentru prima dată, la Târgul de Turism de la Viena, conform strategiei de dezvoltare turistică a judeţului, implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean Satu Mare. Delegaţia sătmăreană este condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

Cu această ocazie vor fi prezentate obiective și destinații turistice din județul nostru, produsele noastre tradiționale, obiceiurile şi tradiţiile zonei. Reprezentanţii județului Satu Mare vor prezenta materiale informative și vor oferi informații vizitatorilor. De asemenea, sătmărenii vor asigura un program artistic atât la scena mare a Centrului expozițional (la stand), cât și la Seara românească. De asemenea, va fi prezent și meșterul olar din Vama, Istvanfi Geza. Ansamblul folcloric care va reprezenta Județul Satu Mare este Ansamblul Cununița condus de Leontina Dorca și Maria Carmen Sas.

Seara României va avea loc azi, de la ora 18.00, fiind un eveniment deja tradițional cu ocazia Târgului de turism din Viena. Va avea loc o prezentare de carte, muzică și dansuri, dar și un bufet cu băuturi românești, asigurate deopotrivă de Biroul de turism al României din Viena cât și de județul Satu Mare, regiunea parteneră. La Seara României sunt invitate circa 200 de persoane, oficialități, specialiști în domeniul turismului, reprezentanți mass-media.

Participarea judeţului nostru la acest târg face parte din strategia de dezvoltare turistică a Sătmarului implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean. Participarea la acest târg internaţional este un moment oportun pentru a prezenta multiculturalitatea locală, specifică judeţului Satu Mare. “Prezentarea judeţului nostru, la târgurile internaţionale de turism, cum este şi cel de la Viena, este un prim pas în dezvoltarea turismului local. Doar dacă prezentăm şi sprijinim valorile locale, făcându-le cunoscute Europei, putem dezvolta latura turistică a judeţului nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Târgul de la Viena este unul internațional, destinat atât specialiștilor cât și publicului larg, în cadrul căruia s-au înscris circa 750 de expozanți din 70 de țări. Anul trecut au trecut pragul acestui târg circa 150.000 de vizitatori.
Florin Dura

8 Responses to Judeţul Satu Mare este reprezentat la Târgul de Turism de la Viena

 1. foarte bine ca se promoveaza turismul romanesc la aceste targuri de turism, dupa parerea mea insa insuficient la ce potential are tara noastra

  pagina mea
  15 ianuarie 2014 at 23:43
  Răspunde

 2. Ar trebui sa multumim Ungariei ca au facut autostrada asa aproape de Satu Mare, asa cresc sansele sa vina turistii la Satu Mare.

  radu
  16 ianuarie 2014 at 13:40
  Răspunde

 3. Ar fi mai bine sa termine Partia de la LUNA SES !!!Pe urma sa asteptam pe unguri sa ne viziteze !!!

  romanul
  17 ianuarie 2014 at 08:05
  Răspunde

  • Ar trebui sa termine partia de la LUNA SES ,pe urma sa asteptam sa vina strainii in SATU MARE !!!

   romanul
   17 ianuarie 2014 at 08:09
   Răspunde

   • pai, ungurii nu sunt sraini?

    matei
    17 ianuarie 2014 at 23:00
    Răspunde

 4. Ar trebui adunate toate povestile legate de lucurile frumoase din Satu Mare. Asa este si in alte tari, am vazut acolo cateva pietre, dar ghidul ne-a povestit o gramada de lucruri despre acel loc. Sper sa vina turistii la baile din judet, la castel, la cramele de vin, la viitoarea partie de schi, etc

  radu
  17 ianuarie 2014 at 09:53
  Răspunde

 5. De la Turism ,cine a participat ?
  De ce nu au fost prezenti specialistii pe domeniu ?

  specialsti,
  18 ianuarie 2014 at 10:38
  Răspunde

 6. Viman si Giurca in ansamblul Cununita

  Ioan Dragan
  20 ianuarie 2014 at 13:34
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *