26 April 2018

Liceele sălăjene și-au revizuit planul de școlarizare

Filed under: Actualitatea Salajeana |
Liceele sălăjene au avut termen până azi, 22 ianuarie, să transmită Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, proiectul revizuit al planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2014-2015. Modificarea acestor proiecte este determinată de noutatea reglementată de Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale din 8 ianuarie 2014, care introduce învăţământul profesional cu o durată de trei ani, care începe după clasa a VIII-a.
În proiectul iniţial, toţi absolvenţii de clasa a VIII-a erau luaţi în calcul pentru a ocupa un loc la liceu, însă de această dată, aceiaşi elevi vor fi împărţiţi între liceu şi şcoală profesională.
”Până astăzi, conducerile unităţilor de învăţământ liceale au avut obligaţia de a-şi revizui planul de şcolarizare, urmând să prezinte noile propuneri Inspectoratului. Toate liceele tehnologice trebuie să stabilească un număr de locuri pe care îl vor aloca învăţământului profesional”, a declarat Gheorghe Bancea, inspectorul şcolar general al IȘJ Sălaj. El a mai spus că începând cu data de 1 septembrie 2014, cele două licee sălăjene, din Surduc şi Sâg, unde în ultimii ani niciun absolvent nu a reușit promovarea examenelor de Bacalaureat, ar putea să îşi schimbe statutul și să redevină şcoli profesionale începând cu anul şcolar 2014-2015.
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *