More

    “Mă uit cu mândrie în urmă, la ce am făcut în 2013”

    govor

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a făcut pentru Nord Vest TV şi Gazeta de Nord-Vest o scurtă trecere în revistă a anului 2013. Liderul social-democrat a concluzionat: “Mă uit cu mândrie în urmă, la ce am făcut în 2013, care a fost mai bun decât 2012. Eu spun că a fost un an mulţumitor. Atât în ceea ce mă priveşte cât şi în ceea ce priveşte judeţul Satu Mare. Cel mai important lucru este să se facă investiţii pentru judeţul Satu Mare şi, bineînţeles, oamenii să fie mulţumiţi”. Dând dovadă că, spre deosebire de alţi foşti sau actuali lideri de partide din România, a înţeles ecuaţia democratică, cea care implică dreptul la libera exprimare, Mircea Govor a precizat că: “Atunci când eşti politician trebuie să fii pregătit să faci faţă tuturor situaţiilor. Chiar şi pe cei care mă contestă îi înţeleg, fiindcă e normal, atâta timp cât trăim într-o democraţie. Îi respect pe toţi cetăţenii. La mine audienţele încep de luni dimineaţa şi ţin până vineri după-masa. Eu nu am un program strict şi fix, eu sunt tot timpul la dispoziţia oamenilor. La mine nu se stă la uşă”.

    Criza este un subiect artificial
    Provenit din mediul de afaceri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, consideră că în acest moment criza economică este menţinută în viaţă în mod artificial. “La ora actuală se vorbeşte în mod artificial de criză, atât la nivelul judeţului Satu Mare cât şi la nivel naţional. Criza s-a simţit cel mai puternic în momentul în care s-au tăiat salariile şi pensiile de către regimul Băsescu – Boc. După părerea mea, la acea dată a fost criza cea mai mare din România. Atunci au fost luate măsurile cele mai ordinare, cele mai drastice, cele mai urâte împotriva propriilor cetăţeni. În prezent nu mai putem vorbi despre astfel de lucruri, pentru că PSD, ca şi partid de stânga, nu îşi permite să taie veniturile cetăţenilor. Noi, prin doctrina social-democrată, trebuie să îi ajutăm pe oameni şi tocmai acest lucru îl facem. După cum se ştie şi după cum s-a vorbit, iar domnul prim-ministru Victor Ponta a spus clar, pensiile s-au mărit din nou de la 1 ianuarie, respectiv vor creşte salariile profesorilor, ale medicilor şi va creşte salariul minim pe economie. De altfel, acestea sunt priorităţile partidului pe care îl reprezint şi priorităţile Guvernului Ponta şi pot să spun că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine şi chiar foarte bine”, a precizat Mircea Govor.

    USL funcţionează la Satu Mare
    Dacă la nivel central sau în alte judeţe există unele neînţelegeri la nivelul Uniunii Social-Liberale, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD şi co-preşedinte al USL Satu Mare, Mircea Govor, exclude o eventuală ruptură a USL la nivel judeţean. “Suntem într-o uniune funcţională, şi am relaţii foarte bune cu toţi liderii. Sunt coleg cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, pe care îl respect şi cu care sunt prieten. Am o relaţie foarte bună cu europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi, dar şi cu ceilalţi colegi din PNL. Deci, nu avem nicio problemă. USL la Satu Mare funcţionează foarte bine. Ce se întâmplă la nivel naţional este una, iar ce se întâmplă la nivel judeţean este alta. Aici, noi avem obligaţia să respectăm ceea ce a hotărât electoratul din Satu Mare în 2012. A votat USL, deci la Satu Mare trebuie să existe USL, care este un angajament al nostru”, a conchis Mircea Govor.

    Conducerea CJ, unitate de viziune
    În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor a precizat că: “Văd conducerea Consiliului Judeţean ca fiind una foarte bună. Am o relaţie foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Chiar dacă nu am fi amândoi din USL, tot l-aş respecta, fiindcă este un băiat ambiţios şi receptiv. Eu zic că are o perspectivă foarte bună în politică. Eu cred că are o perspectivă mai bună decât Ovidiu Silaghi, îl va întrece, consider că Adrian Ştef va fi mai mult timp ministru”. Vizavi de colaborarea cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, Mircea Govor a declarat tranşant: “Foarte bună! Rudi este un om excepţional, un om foarte calculat, cu multă experienţă. Eu am o relaţie foarte bună şi cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a UDMR, senatorul Pataki Csaba, şi cu preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, dar şi cu deputatul UDMR Erdei D. Istvan. Eu am o relaţie bună cu toţi politicienii. Inclusiv cu cei de la PDL. Nu caut să am probleme, să mă contrez gratuit cu cineva. Uitaţi-vă şi în presă, pe mine nu mă veţi vedea să mă contrez cu cineva. În campania electorală este una, dar apoi trebuie să ne facem treaba”.

    PSD, un partid fără tensiuni interioare
    Mircea Govor a precizat că în PSD “este o familie excepţională, toţi colegii s-au strâns în jurul meu şi nu am făcut altceva decât să aducem linişte. Aşa că dacă lucrăm în echipă totul funcţionează foarte bine. În primul rând, partidul nostru este un partid disciplinat. Asta se observă şi la nivel naţional şi la nivelul altor judeţe. Nu sunt probleme în PSD. De asemenea, după părerea mea, PSD este partidul cel mai bine organizat atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”. Liderul social-democrat a vorbit şi despre necesitatea de a promova tinerii în politică, ei fiind cei care aduc un aport vital de energie. “Am strâns foarte mulţi tineri în jurul meu, l-am promovat pe Raul Băbţan în fruntea Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD. Sunt tineri de perspectivă, tineri care vor să facă treabă. Tinerii sunt foarte implicaţi şi mă bucură faptul că înţeleg să participe în număr foarte mare la toate acţiunile din judeţ. De altfel, s-a şi observat că cei mai prezenţi în mijlocul oamenilor sunt tinerii. Bineînţeles că împreună cu noi, cu conducerea Organizaţiei Judeţene”, a precizat Mircea Govor.
    Liderul PSD a apreciat relaţia pe care o are cu primarul municipiului Satu Mare. “Relaţia cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, este una foarte bună, de colegialitate. Ca preşedinte de Organizaţie Judeţeană nu pot să îmi doresc mai mult într-un judeţ decât să ai primari de municipiu. Iar în cazul lui Dorel Coica este o mare realizare, fiindcă de la Revoluţie încoace, ca şi candidat PSD, este primul care a câştigat sub sigla PSD alegerile. Este o realizare de excepţie şi sunt mândru de acest lucru. Le mulţumim pe această cale şi colegilor liberali din USL, care s-au mobilizat exemplar. În PSD am venit cu o altă viziune despre a face politică. Se vede că această abordare a prins fiindcă colegii mei apreciază foarte mult acest lucru şi de aceea este linişte în partid la ora actuală. Tocmai din această abordare am o relaţie specială cu toţi primarii”, este de părere Mircea Govor.
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a ţinut neapărat să îi mulţumească deputatului PSD de Satu Mare, Octavian Petric, despre care a spus că: “Am rămas cu un singur parlamentar şi vreau să îi mulţumesc deputatului Octavian Petric pentru activitatea pe care o are în Parlamentul României. Este un parlamentar foarte activ şi se zbate pentru a le rezolva problemele oamenilor din judeţul Satu Mare”.

    Cea mai mare realizare: familia
    Preşedintele PSD şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, se poate lăuda cu foarte multe reuşite, dar susţine că cea mai mare realizare a vieţii sale rămâne familia. Liderul social-democrat susţine că în sânul familiei îşi regăseşte înţelegerea, liniştea şi iubirea de care ar avea nevoie toţi oamenii. “Cea mai mare realizare a vieţii mele este familia, fără niciun fel de discuţii. Iar Răzvan şi Mariana (fiul şi nora, n.red.) mi-au completat familia cu doi îngeri, nepoţii mei Raul şi Rareş, pe care îi iubesc ca pe ochii din cap şi sunt mândru de acest lucru”, a declarat Mircea Govor.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE