More

    Mesajele, pe moarte aşa repede?

    7

    Mai întâi a fost telefonul mobil, cu antenă zdravănă, apoi cu clapetă sănătoasă, cele 3 secunde de convorbire netaxate (le mai ţine cineva minte?!), SMS-urile stângace, prescurtările populare din ele (u, pls, k, mn etc.) şi acum toată faima SMS-ului e pusă în pericol de aplicaţii. Cercetările spun că trimitem din ce în ce mai puţine mesaje şi că în locul lor preferăm Whatsapp, Snapchat, iMessage sau alte aplicaţii. Cum aşa?

    Un studiu făcut de Deloitte spune că folosirea mesajelor a scăzut de la 152 de miliarde, în 2012, la 145, în 2013. Vina este a aplicaţiilor de tipul Whatsapp, care devin din ce în ce mai căutate.

    Cât de mult au crescut aplicaţiile

    Aplicaţiile pentru mesaje au avut o creştere incredibilă în 2013, de 203%, după cum spun cercetările Flurry.  De fapt, aceasta este funcţia cu cea mai mare rată de creştere dintre toate cele caracteristice unui smartphone. WhatsApp, WeChat, KakaoTalk, LINE, Facebook Messenger sau  SnapChat sunt din ce în ce mai populare şi înlocuiesc, mai ales în rândul tinerilor între 18 şi 24 de ani, mesajele tradiţionale.

    Se presupune că SMS-ul a început să moară din 2006, atunci când Blackberry a introdus BBM. Şi de atunci fascinaţia pentru aplicaţii de chat a continuat. Însă cine le foloseşte cel mai mult? Tinerii. Iar pentru a menţine în viaţă SMS-urile se mizează pe utilizatorii cu vârste de 55+, care oricum preferă să se audă prin telefon şi nu să scrie texte.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE