More

    Milu Petric: „Mi-aş dori să câştig campionatul cu Micula“

    milu-petric

    Luni seara, aţi putut urmări, la Nord Vest TV, o ediţie specială a emisiunii Săptămâna Sportivă. Ediţia care i-a avut invitaţi pe primii clasaţi în cadrul sondajului „Superlativele anului 2013 în sportul sătmărean“.

    Primul invitat a fost Milu Petric de la Turul Micula, câştigător la secţiunea „cel mai bun antrenor al Ligii a IV-a“. Cu o carieră de 11-12 ani în fotbalul judeţean, Petric a reuşit cinci promovări cu Minerul Turţ, Someşul Satu Mare sau Turul Micula. În prima parte a sezonului 2013-2014, echipa din Micula a reuşit să furnizeze câteva surprize, să câştige în faţa unor echipe cu un lot valoric sau numeric mai ridicat. „Trebuie să recunosc că cel mai bun lot îl are Oraşu Nou, cu jucători experimentaţi, majoritatea dintre ei evoluând în eşaloane superioare. La Micula se merge pe disciplină. Noi nu facem antrenamente, am un lot de 13 jucători, însă sunt băieţi serioşi. Înaintea fiecărui meci ştiu să îi mobilizez“, a declarat Milu Petric.

    La întrebarea „unde va fi Micula în acest an“, antrenorul Milu Petric nu a avut un răspuns tocmai îmbucurător: „Trebuie să mă întâlnesc şi să discut cu conducerea clubului. Dacă se va face cum îmi doresc eu, voi rămâne, dacă nu, mă retrag. Însă aşa aş da satisfacţie multor oameni de sport. Mi-aş dori să câştig campionatul cu Micula în această vară. Am avea însă nevoie de 3-4 jucători, acum am un lot de doar opt jucători“.

    Asta pentru că atacantul Sorin Pătcaş a decis să părăsească în această iarnă Turul Micula, pentru a evolua alături de prietenii şi vechii săi colegi de echipă la Voinţa Doba. „Îi mulţumesc lui Soso pentru că m-a ajutat. Dacă şi-a dorit să plece am decis să îl lăsăm, nu are rost să ne punem contra lui. La Doba se va întâlni cu prietenii lui din familia fotbalului, alături de care a jucat mulţi ani“, a completat Petric. Întrebat care au fost jucătorii pe care i-a pregătit şi i-au plăcut cel mai mult, Milu i-a dat exemplu pe Marius Pop, Ionuţ Dănilă sau Nyulu Popan.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE