More

    Na Li a câştigat Openul Australiei

    5

    Jucătoarea chineză de tenis Na Li, cap de serie numărul 4, a câştigat, sâmbătă, Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut în finală de slovaca Dominika Cibulkova, favorita numărul 20, scor 7-6 (7/3), 6-0.

    “Nu a fost ca ultimele două dăţi (n.r. – finalele din 2011 şi 2013). Acum sunt cu adevărat mândră de mine. După meci am fost foarte emoţionată. Cred că am vărsat şi o lacrimă – două. Apoi am vrut să merg să îi îmbrăţişez pe membrii echipei mele, dar erau prea sus. Nu am putut să îi prind”, a spus Na Li.

    Ea este de părere că mai poate să progreseze. “Bineînţeles că pot să progresez. Voi continua să încerc lucruri noi pentru a-mi îmbunătăţi jocul. Evident, mi-ar plăcea să mai câştig un turneu de Grand Slam. Însă jucătoarele ştiu cât de greu este”, a adăugat Na Li.

    Na Li s-a aflat pentru a treia oară în ultimul act la Melbourne, după ce a pierdut finalele din 2011 şi 2013.

    Dominika Cibulkova, în vârstă de 24 de ani, este prima jucătoare din Slovacia care a ajuns în finala unui turneu de Grand Slam.

    Cibulkova a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Simona Halep, cap de serie numărul 11.

    Na Li, în vârstă de 31 de ani, a câştigat al doilea turneu de Grand Slam din carieră, după ce în 2011 a fost prima jucătoare din Asia care s-a impus într-un astfel de turneu, la Roland-Garros.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE