More

    Nebunie pe stadionul din Ploieşti la prezentarea lui Mutu pe gazon

    8

    Din caine rosu, Adrian Mutu s-a transformat in lup galben. Controversatul fotbalist roman a fost prezentat marti, oficial, noii sale echipe, Petrolul Ploiesti.

    Mutu revine astfel, dupa 14 ani, in campionatul nostru. Ajuns la varsta de 35 de ani, el va purta tricoul, cu numarul zece, iar cei 5.000 de suporteri l-au primit deja intr-o atmosfera sud-americana.

    Sunt bucuros, ca m-am intors acasa“, au fost primele cuvinte, ale fotbalistului, care viseaza deja, ca va castiga anul acesta si cupa si campionatul.

    Mutu a intrat deja la sufletul fanilor carora le-a promis ca, in vara, echipa lor favorita va fi campioana Romaniei.

    Atacantul Petrolului a marturisit ca isi doreste sa revina si la nationala, pentru care a strans peste 70 de selectii. Nu a ezitat insa ca continue scandalul cu antrenorul Victor Piturca…

    Un bun selectioner, dar cu un mod de a antrena invechit“, a spus Mutu.

    Adrian Mutu a fost considerat unul dintre cei mai talentati fotbalisti romani, motiv pentru care multi l-au alintat “Briliantul”. Din pacate atacantul roman a avut o cariera marcata de suisuri si coborasuri, de faima internationala dar si de scandaluri uriase legate de consumul de droguri sau de pastile interzise in sportul de performanta.

    In cariera sa internationala, Mutu a jucat la 8 mari echipe din vestul Europei, 6 dintre aceste din Italia. A imbracat pe rand tricourile lui Internationale Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena si Ajaccio, si a inscris peste o suta de goluri. In 14 ani a castigat peste 20 de milioane de euro, numai din salariu.

    In 1999, la numai 20 de ani, Mutu pleca de la Dinamo la Internazionale Milano, pentru 1,5 milioane de dolari. Nu a convins din primul an in serie A, fiind transferat tot in Italia, la Verona. Aici a marcat 17 goluri devenit unul dintre cei mai buni atacanti din peninsula. Transferat la Parma pentru 10 milioane de euro, Adrian Mutu a atins varful de forma.

    Astfel ca cei de la Chelsea Londra, echipa miliardarului rus Roman Abramovici au platit pentru el aproape 30 de milioane de dolari. Iar salariul “Briliantului” crestea de la 1,2 milioane de euro – cat avea la Parma – la 3 milioane de euro anual.

    In septembrie 2004, Mutu a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaina, dupa un test cerut chiar de antrenorul sau de la vremea aceea, numeni altul decat Jose Mourinho. A fost amendat si dat afara de clubul londonez, care i-a cerut despagubiri de peste 17 milioane de euro, litigiu nestins pana astazi.

    Dupa 7 luni de stat pe tusa, atacantul roman s-a intors in Italia, la Juventus Torino. A castigat titlul de campion, dar si un milion de euro, dupa ce a jucat un singur meci in tot sezonul. In 2006, clubul Juventus a fost retrogradat in scandalul meciurilor trucate din Peninsula, iar Mutu s-a transferat la Fiorentina.

    In ianuarie 2010, fotbalistul roman a fost implicat intr-un nou scandal. A fost depistat pozitiv cu sibutraminã la un control anti-doping si a fost suspendat, din nou, timp de 9 luni. Un an mai tarziu, s-a certat cu antrenorul sau si a plecat la un club mai mic din Serie A, Cesena. Iar de aici, a ajuns in Corsica, in campionatul francez. Ajaccio i-a dat un salariu de un milion de euro, dar de jumatate de an nu a mai marcat niciun gol.

    La Petrolul, Adrian Mutu ar putea castiga o jumatate de milion de euro pana la vara, daca echipa lui Cosmin Contra va castiga titlul si va ajunge in grupele ”Champions League”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE