More

    Numărul cursanţilor Şcolii de Arte creşte în fiecare an

    arte

    În sala mică a Consiliului Judeţean Satu Mare s-a desfăşurat ieri o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul pe anul 2013 al Şcolii de Arte Satu Mare. La eveniment au participat vicepreşedintele CJ, Rudolf Riedl, directorul de cabinet al preşedintelui CJ, Claudiu Sulea, alături de conducerea Şcolii de Arte Satu Mare, formată din managerul Mircea Deac şi directorul Florin Pop. Şcoala de Arte este instituţie de cultură cu profil educaţional, subordonată Consiliului Judeţean Satu Mare. Cu această ocazie, Claudiu Sulea a felicitat conducerea instituţiei pentru manifestările realizate în 2013 şi a declarat că doreşte ca şi mai mulţi tineri talentaţi să se înscrie la Şcoala de Arte pentru a obţine cât mai multe premii.

    În cursul anului trecut, instituţia de cultură cu profil educaţional a avut 664 de cursanţi, cu 7,8% mai mult faţă de cei 616 din 2012, şi au fost organizate 65 de manifestări, cu 25% mai mult faţă de cele 52 organizate în 2012. De asemenea, numărul cursanţilor premianţi ai Şcolii de Arte Satu Mare a crescut cu 36,85%, fiind premiaţi 26 de elevi. În 2013, Şcoala de Arte Satu Mare a organizat şapte manifestări, printre cele mai importante fiind Concursul naţional de dans sportiv “Cupa Sătmarului”-ediţia a III-a, Festivalul concurs de chitară clasică – Samus GuitArt – ediţia a III-a , Zilele Şcolii de Arte Satu Mare, Festivalul – concurs naţional de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele” ediţia a VI-a şi alte acţiuni culturale.

    Obiectivele propuse pentru acest an sunt realizarea unui workshop pentru profesorii şi cursanţii de sintetizator, al unui seminar pentru profesorii şi specialiştii de canto, înfiinţarea unei Academii de vară- masterclass pentru tinerii talentaţi în domeniul muzicii pop-rock şi realizarea unui Concurs internaţional de fotografică în parteneriat cu Asociaţia Fotografilor Sătmăreni „Prisma”.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE