More

    O şansă în plus pentru elevii şi profesorii sătmăreni

    certificat

    Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a fost ieri gazda seminarului intitulat “Cambridge English Exams – Seminar Day”, organizat de Cambridge English Language Assessment şi Centrul de examinare Eurolingva, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare şi şcoala gazdă. Manifestarea a avut ca scop informarea elevilor şi a profesorilor despre modalitatea de a obţine certificatele de competenţe lingvistice de limbă engleză Cambridge.

    O onoare pentru Satu Mare
    La eveniment, au fost prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, inspectorul de limbi moderne Ioana Iura, directorul CN “Mihai Eminescu”, Ioan Pop, precum şi circa 200 de profesori. Seminarul, care se adresează atât elevilor cât şi cadrelor didactice, a fost susţinut de persoane cu experienţă în administrarea examenelor Cambridge şi în examinare în cadrul testelor de vorbire şi anume Bob Obee – Professional Support Leader pentru Speaking Tests în sud-estul Europei şi consultantul pentru curriculum în proiecte lingvistice internaţionale pentru Cambridge English Language Assessment, Steluţa Ştefănescu, reprezentanta Cambridge în România, şi reprezentanta Centrului de examinare Eurolingva, Ioana Pantor.

    În deschiderea evenimentului, inspectorul Ioana Iura a afirmat că examenele pentru obţinerea certificatelor de competenţe lingvistice de limbă engleză Cambridge se adresează atât elevilor cât şi adulţilor, iar prezenţa reprezentanţilor Cambridge la Satu Mare este o onoare. În continuare, Claudiu Mondici a transmis mesajul Consiliului Judeţean şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, în care se afirma că este salutară organizarea unui astfel de seminar la Satu Mare şi că elevii sătmăreni sunt foarte interesaţi pentru obţinerea certificatelor lingvistice eliberate de Cambridge.

    Primarul Dorel Coica a declarat că este onorat că un astfel de eveniment este organizat la Satu Mare, că se bucură că Primăria Satu Mare a sprijinit organizarea sa şi a mulţumit reprezentanţilor Cambridge că au venit la Satu Mare. Viceprimarul Marcela Papici a mulţumit în numele copiilor care vor învăţa în acest fel limba engleză, iar directorul şcolii gazdă, Ioan Pop, a precizat că certificatul Cambridge este foarte folositor elevilor de la CN “Mihai Eminescu” care, după absolvire, aplică la mai multe universităţi din lume.

    Peste 4 milioane de oameni susţin anual examenele Cambridge
    S-a trecut apoi la prezentarea în limba engleză a modalităţii prin care cei interesaţi pot intra în posesia unui certificat de competenţe lingvistice Cambridge. Anual, peste 4 milioane de oameni din întreaga lume susţin examenele Cambridge, iar cei care obţin certificatul sunt recunoscuţi ca vorbitori de limbă engleză pe întreg mapamondul. Elevii sătmăreni care obţin acest certificat pot aplica la diferite universităţi cu studii de predare în limba engleză din întreaga lume.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE