More

    O singură căsătorie de Revelion la Satu Mare

    torja

    Sătmărenii nu s-au grăbit să îşi unească destinele în ultima zi a anului trecut. Doar un cuplu a trecut prin faţa ofiţerului de la starea civilă de Revelion, potrivit datelor furnizate de directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja. Totuşi, semne bune anul are. În 2013, numărul de divorţuri a scăzut la jumătate faţă de anul precedent.
    Ultima zi a anului trecut se pare că nu a fost o dată dorită de îndrăgostiţi pentru a-şi pune pirostriile. Doar un cuplu a decis că merită să îşi încheie anul în faţa ofiţerului de la Starea Civilă, a precizat Ionel Torja. Anul trecut au fost cununii în fiecare zi din perioada 27-31 decembrie, iar în penultima zi de an trei cupluri s-au prezentat în faţa ofiţerului de stare civilă. În schimb, pentru azi sunt programate cinci astfel de căsătorii.
    Demn de remarcat este însă faptul că numărul căsătoriilor înregistrate anul trecut este într-o uşoară scădere faţă de anul precedent. Astfel, dacă în 2012 au fost înregistrate 760 de căsătorii, anul trecut numărul acestora a coborât la 734. Vestea bună este în schimb că a scăzut numărul de divorţuri. Doar 47 de cupluri au optat pentru ruperea căsniciei anul trecut faţă de 76 în anul precedent.
    Directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Satu Mare, Ionel Torja, a menţionat şi faptul că programul on-line prin care îţi poţi alege ora, ziua, luna şi anul cununiei este funcţional dar va fi deschis sătmărenilor începând cu 7 ianuarie 2014.
    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE